Helló!
Én most találtam ide, de nagyon örülök a volvos topicnak.
Nekem egy fehér Volvo 740 GLE diesel van.
Nagyon megvagyok elégedve az autóval.
Minden vágyam teljesült, amikor megvettem.
Egyetértek azzal, aki azt mondta rá, hogy egy tankkal keresztezett vadállat; igen a szívemhez nőtt a "Bálna". (Így hívom, mert olyan mint Moby Dick..)
Elnyűhetetlen és sosem hagyott még az úton, még akkor sem, amikor a 6 hengerből csak 2 működött, és a gyűrűk többsége el volt törve, és a rossz tömítések miatt 300 kilométerenként evett meg 1 liter motorolajat!
Mindig ellindul, még kilógó belekkel is elvánszorog veled legalább a szervízig saját lábán.
Nem tudom, ki említette, hogy a 740 és a 760 közt az a különbség, hogy az egyik 4 a másik meg 6 hengeres.
Ez nem igaz. A különbség a felszereltségben van.
Akit bővebben érdekel, az szóljon!
A 240/740/940 (260/760/960) mind a szériát jelöli, a 244/744/944 pedig az ajtók számát!
Kivéve a 780-as Bertone kupét!
Fargo "Ki tudjához" tenném hozzá, hogy készítettek a Bertonék 262-est is!
Ennek volt a teteje bőrből s nem a 242-nek.
Habár 242-es is íszonyúan jól néz ki.
Egyik barátomnak ilyen van..
Én is ilyet szerettem volna venni, de nagyon ritka, és csak igen rossz állapotban lévőt lehet kapni.
780-as pedig a kedvencem.
Tényleg egy szál sincs belőle Mo-n.
Legközelebb Ausztriában lehetne kapni, de mivel még nem hozhattunk be, eddig ezért nem ment.
Ezután meg amiatt, mert igen drága!
A rossz állapotban lévők 1 millió Ft felett vannak!
A jobbak pedig 2 millió felé közelednek!
De én fanatikus vagyok!
Ha lesz ennyi pénzem, tuti beszerzek egyet!
A dieselmotort tényleg a VW/Audi készítette, és a turbodiesel intercooler változat egyszerűen brutális!
Aki nem ült még ilyenben, az nem hiszi el, hogy diesel az autó!
Ráadásul hallkabb, mint a nem turbós sima diesel!
Janoka kérdésére a válasz, hogy milyen az alkatrészellátás, a tapasztalatom szerint jó.
Persze én nem az Ivanicshoz viszem, mert az nekem túl drága, hanem innen-onnan szerzem be a hiányzó alkatrészeket!
Többnyire bontóból..
A szerelőm, pedig egy megszállott volvos!
Fél kézzel és becsukott szemmel is képes javítani!
(előnye: jóval olcsóbb, mint a szakszervíz, és ismer minden egyes autót amit egyszer már "kezelt" illetve ő is ad garanciát a javításra!)
Akit bármi bővebben érdekel a 2-es/7-es volvokkal kapcsolatban az kérdezzen bátran!
Ha tudok válaszolok!
A 850/S70/V70/S80 szériában is valamelyest otthon vagyok, de kevésbé, mint a fentiekkel.
(Ezekkel többnyire vezetési tapasztalatom volt.
Egyenlőre..)
Bocs, ha túl hosszúra sikeredett..