Udv!
Orommel lattam, hogy sok a hozzaszolas, es ahogy lattam, olyanok is idetevedtek, akik valamit konyitanak a temahoz, vagy ilyesmi:))
A kaoszelmelethez egy erdekes link, a fraktalokrol is szo van benne, eleg terjedelmes, meg nem volt idom megnezni teljes egeszeben, de jonak tunik:
http://cosmo.supernova.akg.hu/kaosz.htm
(hogy kell hiperlinket csinalni?:))
Megprobalom majd mindket konyvet megszerezni, a Penrose konyv egesz biztosan megvan valahol:)
Azert nem arrol van szo, hogy holnaputan, vagy akar ot ev mulva is intelligens, neadjisten tudatos gepek vesznek minket korul (bar manapsag, az intelligens mosoporok koraban, ehe). Csak mostanaban kezdjuk megerteni az alapveto mukodoset az ilyeten dolgoknak, es 20 ev alatt szinte belathatatlan fejlodes fog vegbemenni ezen a teren. A Moore-torveny pedig egy viszonylag hasznalhato eszkoznek bizonyult eddig arra, hogy a szamitastechnika fejlodeset extrapolaljuk vele.
Az agy-szamitogep interface is rovidesen megszuletik majd, szerintem 5 even belul mindenkeppen.
Ja igen: mar kerdeztem regebben, de ez az a srac, aki beultetett egy kapszulaban egy chipet a bore ala, hogy a szobaban levo szamitogep erzekelje mikor bejon, es udvozolje meg etc. Es o az is, aki tervezi, hogy felesege agyanak elektromos jeleit digitalis jelekke alakitja, "athozza" valamilyen csatornan, es a sajat fejebe csatlakoztatja. Hat nagyon kivancsi vagyok:)