Szilva Creative Commons License 1999.12.06 0 0 26
Elhiszem, hogy az ,,Észjárások"-ban vannak hibák (pl a jóslat a sakk jövőjéről ;-), ha nem is Bibliakent érdemes forgatni, hanem a ,,Császár új elméje" ill. A Gödel-Escher-Bach könnyebb változataként. Szerintem azért hibáival is elég jó könyv.

IMHO a géntechnológia szintén kevés a talamusz elővezetéséhez, mert a morfogenezis nemcsak a DNS-ben van kódolva (lásd Turing instabilitás). De ez megintcsak részletkérdés, a kérdés, hogy egy mesterséges intelligenciát szívesen látnánk-e magunk körül. Átlagember intelligenciájával rendelkező mesterséges jószágot előállítani költséges és gazdasági szempontból felesleges is, hiszen erre van egy bevált módszer, ami olcsó, és az esetek jó részében kellemes is ;-)

Viszont egy olyan intelligenciával együtt élni, aminek mondjuk nemcsak világbajnoki szinten sakkozni smafu, hanem percek alatt megtanul nyelveket, kiigazodik a bonyolult japán illemtanban, stb, gyakorlatilag felülmúlja mindenben a természetes intelligenciát, szóval egy ilyen jószágnak milyen jogai vannak? Szeretném ha lenne ilyen?

Mellékesen habár nem emberen, sőt mégcsak nemis gerincesen, de jónéhány idegsejt preparátumot csináltam, böködtem mikroelektródával, turmixoltam stb.

Előzmény: DcsabaS_ (23)