Szia.
Szerintem nem kell túl gondolni ezt a beüzemelése dolgot. Jól hangzik, jó dolog, ha valami nem működik rendesen a kaszán, akkor legalább már ott kiderül. Viszint ha nem üzemelik be, csak átnézik a doboz tartalmát, hogy megvan-e benne minden hiánytalanul és úgy küldik, akkor sincs semmi, szerintem. Ha nem jó valami el kell vinned szervizbe, abból meg sok van az országban, Husqvarnáról lévén szó. Tehát szerintem szinte mindegy, hogy beüzemelve vagy anélkül küldik, nincs nagy jelentősége. A legjobb lenne, ha személyesen mennél el egy kereskedésbe és ott beüzemelik, elmondanak mindent a gépről pontosan. Ha neked a közeledbe nincs kereskedés, akkor marad a rendelés, a helyedben én ismert, nagy cégtől rendelném. Az, hogy beüzemelik vagy sem, szerintem mellékes.
A Husqvarna Xp 2t olaj tökéletes választás, viszint kicsit drága. Amíg garis a gép ajánlott azt használni. Megfelelő választás az Xp helyett bármelyik nagymúltú olajgyártó cég full szintetikus 2T olaja. Lehet az Castrol, Motul, Elf, Repsol, Total, Mobil1, stb... A lényeg, hogy ne motorcsónakhoz való, viszont teljesen szintetikus legyen. 1:40-es keverék mehet, 100-as benzinnel.
Én így használom évek óta a kaszát és a fűrészt is, nem volt velük gond emiatt. Mondjuk hobbi felhasználó vagyok, csak ház körül tevékenykedek.