RTpapa Creative Commons License 2021.09.16 0 0 6564

5.ik nap:  Voltak mérkőzések, amikről érdemes szót ejteni. Más-más okból, ezek nálam a következők:

Chiyotaryu –Tochinoshin.   Hétköznapi mérkőzés, de a Monoii elgondolkodtatott. Nem tudok másra tippelni,  

csak arra hogy a „hajhúzást” feltételezték. Ebből talán sikerül megértenem ennek lényegét.  Chiyotaryu akkor ért

Tochinoshin hajához, amikor ő „dead body” állapotban volt.  Ha „hajhúzást”  vélelmeznek, akkor az minden egyéb

szempontot megelőz. Láthatták, Tochinosin hajcsomója ki sem bomlott. Akkor mit néztek?  Talán azt, hogy

Chiyotaryu  újjai nyújtva vagy behajlitva voltak? Ha hajlitottak lettek volna, bizonyára elvették volna tőle a

gyözelmet?  Azt gyanitom, hogy ami alatt „hajhúzást” értünk, az NSK döntnökei  kicsit mást, nevezetesen a

„tiltott kézre” gondolnak. Akár volt hajhúzás akár nem, csak azt nézik hogy „tiltott kéz” volt-e vagy sem, mert

ez jogalapot ad a legszebb győzelem elvételére is.   Jól gondolom mindezt ?? Tudja valaki ?

Kotoeko –Hidenoumi.  Győztes technika  ushiromotare .   Ilyet eddig még nem láttam. Két versenyző feszült

háttal egymásnak. Egyikük a másikat a farával a másik farának támaszkodva, a porondról kitolta. Most illetlen

(és talán igazságtalan is) leszek:  Amit láttam, inkább nevetséges.

URA- Daieisho.   Végre URA megmutatta, nem felejtett el birkózni. Pedig ellenfele általában nagyon jó és ma se

volt rossz.

Ichinojo,  Mitakeumi, Takakeisho hármas. Mindegyikük kezd belejönni.

Shodai –Wakatakakage.  Mit csinált Wakatakakage?  Hogyan ?  Érti ezt valaki ? 

Kiribayama – Terunofuji .   Szerintem a nap meccse, és Kiribayama miatt. Vesztett ugyan, de neki adnám a

tiszteletbeli elismerésemet.  Jól kifárasztotta Terunofujit, persze a végén az erőfölény döntött. Elég jó nap volt

a mai  ( a korábbi napokhoz képest mindenképp).