kígyószisz Creative Commons License 2021.09.16 0 1 6579

"maguk az alkotók is deklaráltan csak ideiglenesnek szánták"

Ehhez képest minden egyes, rendszerváltás utáni parlament úgy döntött, hogy nincs alkotmányozási kényszer. Tehát mégse volt az annyira ideiglenes, egészen Orbánig kihúzta. 

"először ugorjatok neki az új Alkotmány kidolgozásának, széles társadalmi konszenzussal, aztán legyen róla népszavazás."

Én is ezt írom, nem baj? Minek veszekszel velem olyasmin, amivel egyetértek? Új akotmányt sem feles, sem kétharmados többséggel nem hozhat a parlament, ez volt a kiindulópontom.  

A semmissé nyilvánítás nem új Alkotmány létrehozását jelenti. Az független ettől a véleményemtől. Nyilván nem kell egyáltalán új Alkotmánnyal még gondolatilag sem foglalkozni, ha az alaptörvény érvényes, nem gondolod? Akkor minek is bocsátkozna bele bárki is? 

Ami a parasztvakító süketelést illeti, magad követed el. Hiszen én vagyok itt a legnagyobb híve annak, hogy minél nagyobb körben dolgozzák ki és fogadják el majd az új Alkotmányt.

Azt azonban senki sem mondta az ellenzék jelöltjei közül, hogy egyáltalán lehetne feles többséggel alkotmányozni, tehát megint képzelődsz. Erről soha szó sem volt. 

Előzmény: margarita402 (6568)