"A mondanivalód nulla, tárgyilagosság nulla, "
Az elsőt pont te nem tudod megítélni, mert te ahhoz nagyon-nagyon buta vagy. Ami a tárgyilagosságot illeti, pont az én véleményem tér el számtalan másik politikusétól és miniszterelnökjelöltekétől is.
Merthogy az rendben van, hogy az alaptörvény semmis (szerintem is az, sőt, ebben konszenzus van), de helyette nem lehet új Alkotmányt létrehozni, és nemcsak feles többséggel nem, de kétharmadossal sem, hiszen arra nincs szabály és nem volt 2010-ben sem, a Fidesznek sem volt ilyen felhatalmazása soha. De ezt már leírtam. Ez a jogi része a dolognak.
Társadalompolitikai szempontból viszont Kis Jánosnak adok igazat: ha áthágják azt az elvet, hogy a néphatalom nemcsak a népképviseleté, de a nép is közvetlenül gyakorolja azt (ahogyan a régi Alkotmány ki is mondta, ezt a passzust a Fidesz persze, törölte az alaptörvényből), akkor a nép nélkül nem lehet alkotmányozni és ahhoz még egy népszavazás is kevés. Ezt is leírtam itt már többször.
Meg kell tehát szerezni a nép jóváhagyását, nagyon jelentős többségben, addig nincs új Alkotmány.