Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -11 2 6275

Na de akkor nem tudom én, 1994. vhanyadikán lejárt a szavatossága az első szabadon választott OGy-nak, passz,  és aznap vagy a követő nap, mindegy is, ez az (5) bek. hatályát vesztette az Alkotmányból, a 4/5-ös előírás a határozatra nem gilt többé. És kész.

Ha pedig az OGY ezt az (5) bek.-et nem írta bele újra a normaszövegbe egy új előterjesztéssel, márpedig ezek szerint nem tett ilyet, mert annak nyoma kéne legyen, ugye, a parlamenti anyagokban, akkor az oda, attól mert a Közlönyben bármely okból is megjelent, mert valaki a közlönynél hülye volt,  még nem válik újra hatályossá! Helló! Nem a Közlönyben megjelenés adja a tv. legitimációját, hanem az, hogy az OGy fogadta el.

A Fidesz csak nagyonrendes volt és nem meghurcolta a felelős főszerkesztőt, pedig azért sztem illett volna, hanem adva a jogtechnikai szépségre is, az amúgy senki legitim szervezet által ode nem visszavezetett részt egyértelműen kivezette. Sztem ez mondjuk nem is lett volna szükséges.

Na, köszi, most értem, akkor ezeknek a hasfájása nem is arra vonatkozik, hogy az Alaptörvényt milyen arányban fogadták el, hanem csak egy az új alkotmány előkészítését előíró szervezetszabályozó eszközre, hogy azt szervezetszabályozó eszközt milyen aránnyal kellene elfogadni. 

Uhh. Erre polgárháborút csinálniuk ...

Előzmény: 0.5bit (6273)