Mr Spock Creative Commons License 1999.12.06 -1 0 181
Kedves Sp,

Most arról, hogy mindez hogyan játszódik az USA-ban. Repülôtér. Gyerek utazik. Apa, anya, gyerek felemelt jobbkézzel ennyit mondanak: "Bye, bye now!" Ezután megfordulnak és mindenki a maga útjára!! Számtalanszor láttam ilyen rideg búcsúzkodást.

Tetelezzuk fel hogy igaz. Akkor most azt magyarazd meg nekem, hogy hogy lehet az, hogy itt az Indexen nem targyaljuk a 150+ orszag bucsuzasi szokasait, kiveve USA-et?

Ilyenek, vagy csak szeretnének ilyenek lenni?

Valoszinuleg hogy ilyenek. Na de es akkor mi van? Mas orszag, mas nep, mas szokasok. Ezt mindenki, nemhogy kepes elfogadni, de termeszetesnek tartja, az eszaki sarktol a deli sarokig minden orszaggal kapcsolatban, kiveve Amerikat. Ott ez kritika targya lesz, es minden mas szinten.

Ami nekem nem tetszik ebben az egeszben az az, hogy a kritizalok tobbsege vagy megfordult USA-ban, vagy meg mindig ott van. Tehat annyira azert nem rossz hogy ne menjenek oda, de majdnem kotelessegszerunek erzik, hogy kritizaljak. Vajon miert van ez?

Kedves syrius,

Másrészt apucik rendszeresen hi honey, I love you stb-vel fűszerezve köszönnek el hitvesüktől, majd a telefont lerakva elmondják őnagyságát mindennek.

Nehogy mar azt mond, hogy ez egy amerikai szokas. Ez annyira "nemzetkozi" amennyire csak lehet. Miert, ezt Magyarorszagon soha nem tapasztaltad?

Kedves jerico1,

Hogy mennyit költöznek, nem tudom, de szerintem nem lehet ilyen egyszerűen megmagyarŕzni, vagy nem erre kellene elindulni.

Ugyan tobb eve hogy olvastam egy idevonatkozo statisztikat, de akkor az volt, hogy az atlagos amerikai 7 evenkent koltozik mashova. Bizony ezzel nagyon sokat meg lehet magyarazni ha igaz, hiszen hogyan tudhatnak az emberek gyokeret ereszteni, ami szukseges a baratkozashoz, a kozelseghez, mindahhoz ami itt kritizalva van, ha 7 evenkent valahova mashova mennek?

Gabor