cloaked
2021.09.14
|
|
0 0
10873
|
A folyamatos calvados-lepárlókról még nem találtam olyan ábrát, amiből minden kiderült volna. Az biztos, hogy képes valamilyen EP elválasztásra. A kifőzőoszlop után, a hűtő alatt rá van kötve egy külön, néhány tányéros finomítórész, és három helyen veszik el az EP/KP/UP-t folyamatosan, de nem tudom, hol. Volt olyan ábra, amin úgy tűnt, mintha az a gőz lenne az EP, amit a csőköteges hűtő nem fog meg, és amit igen, az a kp... de ez nem biztos. Az UP nyilván az, ami a finomítórész aljából csorog ki.
Mindenesetre folyamatos elválasztással csak úgy lehet tartalmas párlatot csinálni, hogyha durván választanak el, és igen, a hordónak kell befejezni. Fejből nem is tudok más minőségi párlatot folyamatos finomítással. A klasszikus grain scotch volt ilyesmi, de önmagában az is 20-40 éveket igényelt, hogy olyasmi legyen belőle, ami megéri az idejét, és leginkább csak azért gyártották, mert malátawhiskyvel blendelve 20 év nélkül is nagyon jól álltak egymásnak. |
Előzmény: barbárállat (10872)
|
|