11_11 Creative Commons License 2021.09.14 0 0 3543

Énok könyve :  54: fejezet : 1- 10. versek

Azázel és seregének ítélete

1. És elfordulva onnan, a föld egy másik részére tekintettem, ahol egy mély völgyet láttam, amely tűzben égett.

2. És odavitték a királyokat és hatalmasokat, és ebbe a mély völgybe hajították őket.

3. És szemeimmel láttam, amint eszközöket készítenek, vasláncokat, melyeknek mérhetetlen súlyuk van.

4. És megkérdeztem a Békesség Angyalát, aki velem volt: ‘Kinek készítik ezeket a láncokat?’

5. Ő pedig mondta nekem: ‘Ezeket Azázel seregeinek számára készítik, hogy megragadván őket a teljes kárhozat mélységébe vessék mindnyájukat, és befedjék állkapcsaikat durva sziklákkal, amint a Szellemek Ura megparancsolta.

6. És Mikáel, Gábriel, Rafael, és Pénuel megragadják majd őket azon a nagy napon, és a tüzes kemencébe vetik, hogy a Szellemek Ura megfizessen igazságtalanságaikért, amiért Sátán alattvalói lettek, és vétkekbe vitték a föld lakóit.’

Az özönvíz

7. És azokban a napokban büntetés jön a Szellemek Urától, és megnyitja a vizek tározóit, amelyek odafönt a mennyekben vannak, és a kutakat, melyek a föld felszíne alatt vannak.

8. És akkor a vizek mind egyesülnek: a mennyekben levő vizek hímneműek és a föld alatti vizek nőneműek. 

9. És elpusztítanak mindenkit, aki a földön lakozik és azokat, akik az ég alatt élnek.

10. És akkor felismerik hamisságukat, amelyet a földön gyakoroltak, hiszen ezek által vesznek el.