11_11 Creative Commons License 2021.09.13 0 0 3539

Énok könyve: 40: fejezet: 1-10,versek

A négy angyal

1. És azután ezerszer ezret és tízezerszer tízezret, megszámlálhatatlan és felmérhetetlen sokaságot láttam állni a Szellemek Urának dicsősége előtt.

2. Feltekintettem, és a Szellemek Ura mellett négy jelenlétet (arcot) láttam, akik különböznek azoktól, akik soha nem alszanak, és hallottam nevüket: mert az angyal, aki velem volt, tudatta velem neveiket, és megmutatott nekem minden rejtett dolgot.

3. És hallottam a négy jelenlét hangját, amint a dicsőség Ura előtt dicséreteket hangoztattak.

4. Az első hang áldotta a Szellemek Urát öröktől fogva mindörökké.

5. És a második hangot hallottam, amint áldja a Választottat és a választottakat, akik a Szellemek Urához tartoznak.

6. És a harmadik hangot hallottam, amint közbenjár a földön lakozókért, esedezve értük a Szellemek Urának nevében.

7. És hallottam a negyedik hangot, amint elhárítja a sátánokat és megtiltja nekik, hogy a Szellemek Ura elé járuljanak a földön lakozókat vádolni.

8. Ezután megkérdeztem a velem lévő Békesség Angyalát, aki megmutatott nekem minden rejtett dolgot: „Ki ez a négy jelenlét, akiket láttam, és akiknek szavait hallván mindent leírtam?”

9. És így válaszolt: „Az első Mikháel, a könyörületes és  hosszútűrő,   a második, aki a betegségek és az emberek gyermekeit sújtó minden ártalom fölött áll, az Rafáél; és a harmadik, aki az erők fölé lett helyezve, hogy azokat uralja, az Gábriél; és a negyedik, aki a reményteli megtérés fölé van helyezve, azok számára, akik az örök életet öröklik, az Pénuel.”

10. És ők a Szellemek Urának négy angyala, és a négy hang, amit akkor hallottam.