mmormota Creative Commons License 2021.09.12 -1 0 216

Abortusz: hogy tudod ezt a mondatot félreérteni? 

Még egyszer: a hő joga vs magzat joga, erről szól. Az egészségügyi indok azért jön képbe, mert ha a nő élete veszélyben forog, vagy mondjuk a magzat szenved valamilyen súlyos betegségben, akkor más az abortusz elbírálása.

A liberált álláspontban azt kifogásolom, hogy a magzat élethez való jogát semmibe veszi, egyesek addig elmennek, hogy akár a 9. hónapban is elfogadhatónak tartanák az abortuszt.

Nyilván valami kompromisszum kell. A személyes véleményem, hogy egy szál sejtet semmiképp se tartok minden áron védendő emberi életnek, egy 5 hónapos magzatot viszont feltétlenül.

Kína: ne érts félre, nem a kommunista diktatúrát idealizálom. Csak elismerem, hogy a jelenlegi kínai vezetés egy csomó kérdésben nagyon jól döntött. Irigylésre méltó műszaki fejlődést, gazdasági eredményeket ért el. Többször jártam Kínában, rövid ideig dolgoztam is ott, első kézből tapasztaltam mire képes ez az ország. Ugyanakkor nem szívesen élnék ott, mert a helyes döntések és a gyors fejlődés mellett olyan dolgok is vannak, mint pl. a szabad utazás korlátozása. 

Nekem leginkább az a társadalmi rend tetszene, ami az USA-ban és Ny-Európában 45 után működött. Ez a kettő sok szempontból különbözött, de mindkettő élhető és fejlődőképes volt.

Úgy gondolom hogy a balosok és liberáltak ezt bontják le, teszik tönkre, és ha a szavazók nem állítják le őket, a kínai kulturális forradalomhoz hasonló rémálomig viszik a hülyeséget. A liberált rendszer számomra legvisszataszítóbb és legfélelmetesebb tulajdonságai:

- minden eredetileg akár jó elképzelést a végletekig túltolnak, legyen az blm, lmbtq, zöld fordulat

- előszeretettel szavaznak be a hatalomba tehetségtelen, buta embereket, és akármi hülyeséget csinálnak, tapsolnak nekik 

- véleményterrort folytatnak, aki egy kicsit is kilóg a sorból, azt kiközösítik, a sajtógépezetük ledarálja 

Rendkívül aggasztónak tartom, hogy rengeteg kérdésben a kínai kommunista diktatúra jobb döntéseket hoz, mint az USA vagy az EU. Ha ez így megy tovább, úgy járhat az EU, mint Szíria.

Előzmény: Törölt nick (214)