Törölt nick Creative Commons License 2021.09.12 0 0 214

"A jogáról volt szó, meg a magzatéról. Te pedig egész másról beszélsz, arról, hogy az állam rendelne el abortuszt."

Ja, a nönek a jogarol, de vastagitottam eredetben, tehat arra irtam, hogy Te allitottad azt hogy "..." (akarkik (az a m. l.) akar a szülest közvetlenül megelözöen is müvileg egy abortuszt vegrehajtananak, espedig szerinted mindenfele orvosi indok nelkül, no erre irtam azt, hogy ez nincs, ami volt ilyen esetben -terhesseg müvi megszakitasa a szüles elött is meg, az csak Kinaban fordult elö. Sehol nem csinalnak es csinaltak hivatalosan ilyent sehol, (egeszsegi okok fennallasanak a hianya miatt közvetlenül meg a szülest megelözöen müvi abortus),  marmint Kinan kivül, espedig az allam.

Itt van az eredeti irasod >

Abortusz kérdése. Kompromisszum kell két dolog között: a nő rendelkezése a saját teste felett, és a magzat joga az életre. Mit tekintünk már védendő emberi életnek, egyetlen szaporodásra képes sejttől a az éppen születés előtt álló 9 hónapos gyermekig. A mainstream liberált teljesen elbillent a nő érdeke felé, szinte nullára értékeli a magzat élethez való jogát, így akárhány hónapos magzatig kiterjesztené az egészségügyi indok nélkül végezhető abortusz lehetőségét. Aki...

Termeszetesen megertem hogy ha esetleg Te azt gondolnad, azon az allasponton vagy, hogy az Elet mar a fogamzas pillanataban keletkezik, ez is egy legalis allaspont, de akkor nezzük a nöknek a helyzetet: 

A legtöbb orszagban altalaban minden különösebb indok nelkül lehet a  terhessegnek a 12.-heteig müvi abortuszt csinalni, hogy valaki  -egy nö- különfele okokbol ezzel el, az a nönek a kizarolagos joga, es en ezt a jognak a megadasat a nök reszere  helyesnek tartom.

(Van olyan hogy nagyon fiatal nö lesz terhes, különfele okokbol, a gyermek ellatasara es gondozasara nem lenne modja különfele relevans okokbol, igy ha a müvi abortuszt valassza esetleg a terhesseg 12. heteig, akkor nekem itt megertesem van.)

Ha már szóba hoztad negatí felhanggal Kína népszaporulat csökkentő törekvését: ha az emberiség el akarja kerülni a túlszaporodást, az ezzel járó éhezést, szenvedést, környezet pusztítást, háborút, akkor az egyetlen esélye a szaporodás visszafogása.

Ja, valoban negativ felhanggal volt ez a reszemröl, mert egy varandos anyan kenyszerrel egeszen a szülest közvetlenül megelözö idöig Kinaban müvi abortuszt csinalni,  evtizedeken keresztül, az ellen nekem nagyon is van es volt kifogasom, a masik veglet ellen is van kifogasom, espedig az ellen ami most a lengyeleknel van, hogy a nönek meg kell szülni a gyermeket, kiveve ha az anyanak az elete veszelyben van. Kivetel meg nincs. De mi van ha egy nö meg van eröszakolva?

(En egyebkent -mivel Magyarorszag a lengyel minta utan megy sok levelen,- ugy gondolom, hogy a közeljövöben Magyarorszagon is meg lesz az abortusz, a müvi terhessegmegszakitas szigoritva, de vajon az egyre jobban konzervativva valo magyar tarsadalom, mit fog szolni a sok leanyanyahoz, vagy ha a terhesseg miatt hazassagkötes lesz, akkor a sok rossz hazassaghoz, amiben a gyermekek a napi vitak es esetleges fizikai-pszichikai aggressziot megelik, latjak, vagy maguk is megtapasztaljak? A következö szigoritast meg en a valasok magyarorszagi megszigoritasaban latom, es miert lenne jo egy gyermeknek egy valoban rossz hazassagban felnönie, hiszen egy ilyen hazassagban milyen mintat kap a jövöre? Nem tul jot.)

Előzmény: mmormota (210)