midnight coder Creative Commons License 2021.09.12 0 0 204

89-töl meg volt par ev a KGST megszüneseig, meg a Szovjetunio felmomlasaig, es Magyarorszagnak abban az idöben jol bejaratot piaca volt az exporthoz, espedig Nyugat fele is, ertve most itt a Nyugat alatt a nem KGST-tagallamokat.

Igazából ez a folyamat már 86-ban kezdõdött. Akkor kezdték el az elvtársak szétlopni az országot spontán privatizáció néven. Na most, ha Moszkvából erre nincs rábólintás, gondolod hogy bármelyik elvtárs ezt meg merte volna csinálni? A 70-es években ez még simán megért volna egy szibériai vonatjegyet, és nem retúrt. Vagy gondolod hogy Horn elvtárs moszkvai jóváhagyás nélkül piknikezett?

Mi viszont szinte azonnal feladtuk a KGST-s kapcsolatainkat. Ez viszont Antallék hülyesége volt. Bár az is benne volt, hogy csórók voltunk, viszont a volt KGST országok nemigen akartak készpénzzel (= deviza) fizetni.

A feldplgozas nelkküli  termekek -pl mezögazdasagbol gabona, gyümölcs, stb exportja is mehetett volna.

A magyar gazdaság szinte 100%-ban a KGST-re volt beállva, ott pedig a szart szarért volt a jelszó. A szabolcsi alma az oroszoknak jó volt mert nem volt más. De nyugatra nem lehetett eladni, dollárért pedig az orosz mást is vehetett mint savanyú almát.

Mint emlitettem mar az un meghivas 93-ban volt, a targyalasok meg 98-ban kezdödtek a belepesröl, tehat a valtastol (89) volt kb 10 ev a targyalasok megkezdese elött, eleg idö arra szerintem -föleg mert meg KGST is volt par evig-  hogy az export piacok meg legyenek tartva, es azaltal pl az ipar döntö resze is, hozza teve a mezögazdasag/stb exportjat is.

Az európai orientáció már akkor is adott volt. Az, hogy a KGST szét fog esni már 89 után pár évvel is egyértelmû volt, itt igazából a mikor és a miként volt a kérdés.

PPS.: hogy szerinted az Orban vezette FIDESZ-kormany nem törekszik egy EU-kilepesre? Hat szerintem meg igen.

Ki van zárva. Egyebek közt azért is, mert ez az õ hazai befektetéseiket is lenullázná.

Előzmény: Törölt nick (198)