Én már letiltottam a fickót. Tök fölösleges olyan emberrel vitatkozni, aki szerint ha leírom egy mondatban, hogy mi volt egy sírbeli csont genetikája, majd egy ettől független következő mondatban azt mondom, hogy gepida az germán, ami hunok szövetségese volt, akkor szerinte genetikai bizonyíték van arra, hogy a gepida az germán.
Neki teljesen természetes az is, hogy a hunok után nem maradt semmi itt a Kárpát-medencében. Ázsiában tonánnyi sírlelet, művészeti alkotások, hatalmas város Fehérvár névvel a Tárim medencében, ami nagyobb volt, mint az akkori Róma, de itt semmit se hagytak maguk után, csak pár üstöt, meg két cikáda fibulát.
Végigverték a rómaiakat, belakták a Kárpát-medencét, ellenőrzésük alatt tartották egész Európát, behozták a főzés tudományát, a kengyelt, de nem maradt utánuk semmi. Minden ami színvonal, az gót....meg gepida... ami germán.....
Igaz, hogy 300 évvel később már nyoma sem volt sehol ennek a magas színvonalnak egyetlen germánnál, se, a 9., 10. századi germán népművészet, ha egyáltalán annak lehet nevezni, nagyjából a nullával volt egyenlő, az ógermán rúnákkal leírt versek inkább röfögések mind beszédek...., nevetséges az egész. Az egész avar, magyar, hun, szkíta kultúra ugyanaz, de mégis kinevezik gótnak meg gepidának. Hol vannak a gótok? Hol vannak a gepidák? Komolyan beképzeli valaki, hogy képesek voltak 150 év alatt felépíteni egy ugyanolyan kultúrát, ugyanazokkal a jellemvonásokkal, mint a szkíta-hun-magyar-avar, ami minimum 6 ezer éves, majd 50 év alatt "hirtelen" elfelejtették???
Azért ehhez vastag bőr kell ám a pofára. Ez az Ulrich elvtárs is addig forgat ki minden szót, amíg azt nem jelenti, amit akar, hogy jelentsen. Majd hozzáteszi, hogy ezt a tudós mondja, tehát hiába mondok én bármit akkor is neki van igaza. Rá kell hagyni, nem szabad leállni vele vitatkozni, vitatkozni azzal érdemes, aki igazat mond és érvei vannak. Neki nincsenek érvei csak kijelentései, az igazságot pedig olyan messze elkerüli, amennyire csak lehet.