syrius Creative Commons License 1999.12.05 0 1 170
Kedves MrSpock és mindenki!
Igen én is így tanultam a köszönést, de itt keleten felvilágosítottak, hogy erre a kérdésre, "how are you going?" válaszolni illik és visszakérdezni, majd megvárni a szokásos választ, ami persze szinte 100%-ig egy hosszan elnyújtott Gooooood, esetleg verrrrry gooooood, ha valaki a halálán van azt mondja not bad. Ezt tapasztalom telefonálásokkor, de a ház lakói között is. Másrészt apucik rendszeresen hi honey, I love you stb-vel fűszerezve köszönnek el hitvesüktől, majd a telefont lerakva elmondják őnagyságát mindennek. Ezt randa dolog igy közreadni, de otthonomból elég sokat telefonálnak és rendszeresen tapasztalom ezt.
Kedves Sp!
Ami a családi összetartást illeti, nehéz megitélni, mert egyrészt én is azt látom, hogy alig köszönnek egymásnak, sokszor köszönés nélkül jönnek, mennek, másrészt határozottan védik a családjuk érdekekit. Persze itt is sok példa kellene, hogy valamennyire általánosíthassunk és persze biztos nagyon sokfélék a modellek.
Kedves ch.
Igen a Central Park közönsége az más világ, ott tényleg 0-99-ig mindenki fut, kerekezik, gördeszkázik, görkorizik fegyelmezetten körbe körbe és mosolyognak és vidámak és hatalmasat kacarásznak a kamerámba ha filmezem őket. És ott vannak az apukák, anyukák, akik párhónapos csemetéjüket tologatva futnak. Csak néhány külföldi járja körbe konflissal a parkot. Én is becsalinkázok néha a biciklimmel, mert nagy élmény. Te melyik eszközzel "róvod a köröket"? Ja, persze kutyapórázzal. De azért változik a kép, ha elindulsz az East River felé és a 4. 3. Ave után már kevésbé spotosak az emberek. Ha már arra laksz láttál valami jelét annak amit valaha magyar negyednek hívtak? Az 1th Ave és a 81. street környékéről van sző. Egyszer elsétáltam oda, de egy éttermen kívül semmi se jelezte, hogy magyar vonatkozású a vidék. Viszont a másik oldalon megtaláltad a Kossuth szobrot? Mi véletlenül bukkantunk rá, aztán kiszálltunk a kocsiból és csak néztünk, mint a moziban. Hát fél év után nem semmi egy ilyet látni. Ami a 75 csatornát illeti, hát azokon valamire való film (szóval nem akció, krimi) szinte soha sincs. És ami nekem a legfájóbb, bár lehet, hogy írtam, a jazz őshazájában 10 hónap alatt egyetlen valamire való jazzműsort nem láttam a TV-ben. Otthon a Duna TV-ben több jazz megy mint ebben a 75-ben együttvéve.
Ami azt illeti (jerico1) tegnap én is begyűjtöttem egy újabb parkolójegyet, mert a vonatállomás előtti parkolóban hagytam fél napra az autóm. A fene gondolta volna, hogy 2 órában maximálták itt is a várakozást, és persze ki is szúrták a kocsimat. 25 dollárom bánja, hacsak nem megyek tárgyalásra, ami jópofa dolog, végigélvezhetsz néhány jellegzetes ügyet mire sorrakerülsz, kapsz egy védőügyvédet is, aki taktikai tanácsokkal lát el, és ha a bíró úgy látja elengedi a büntetés egy részét. Én azonban már voltam egyszer, nem szeretném, ha mint "visszaesőt" felismernének. (Nem vettem észre egy kedden de 10-12 ig tilos a parkolás táblát. )