Sziasztok! Kedves Mumu, azonnal valaszolok kerdeseidre, de sok es meg tobbfele hozzaszolas erkezett a temara, amit nem szeretnek szo nelkul hagyni. Nehany kifogast nem ertek, amit felsoroltatok, pedig biztos ugyanazt az orszagot latjuk. Pl.> Tele van a varos mozikkal, akar csak Pest, hatalmas a valasztek, nem igazan ertem, hogy nem lehet jo filmet talalni. Persze, mindenkinek mas az izlese, de szerintem, aki keres, talal. Epp a mult heten neztem meg egy remek nemet filmet (Run Lola run) kicsit elvont, kicsit elgondolkoztato, isteni korreografia, jo zene. Nagyon megfogott a film. De ha nem ilyenre lenne kedvem, akkor talalnek mast is. A TV-n szemely szerint 76 csatornat fogok, keptelenseg, hogy ne talald meg az izlesednek es kedvednek megfelelot. Kerya: (jol irtam, mert ezen az ekezetek, meg ilyesmi hulyen jon at!) Azt irtad, ingyenes a muzeum. En nem ezt tapasztaltam. New York-ban vagyok: a Metropolitan-ba $10, Whitney Muzeum $12 a Guggenheim Muzeumba $12, az Empire State Building $7, soroljam? A fizeteshez kepest persze nem draga, de nem is ingyenes. Viszont!!!! Ha elmmesz a muzeumba, tele van emberre, es nem turistakkal. Nekik ez egy hetvegi program: elmennek a muzeumba, megnezik az aktualis kiallitasokat, kozben leulnek, kaveznak, ebedelnek. Mindez a muzeum teruleten belul. Latsz ilyet otthon? - Szerintem ritkan, teszem hozza sajnos. Az emberek sokkal kiegettebbek es a heti munka utan inkabb otthon probalnak feltoltodni. De itt is dolgoznak az emberek, megis valahogy felszabadultak. Latsz otthon idos embereket orult oltozekben gorkorizik. Mert itt igen: vasarnap delutan irany a Central Park es apraja-nagyja, fenyes nappal tancol, gorkorizik a zenere!!! Mindenki letagadhat legalabb 10 evet a korabol, mert ugy oltozkodik, ugy sminkel, ugy viselkedik. De ez nem feltuno, ugy ertem, nem tulzas, nem megjatszas, csak eleterzes. Csak gondoljuk el szuleinket a parkban rozsaszin kabatkaban, kek napszemuvegben nappal tancolni a korival!!!!!! - Itt ez termeszetes, senki nem csodalkozik rajta, csak a magamfajta kis otthonrol jott leanykak! Soroljam??? Nem tudok betelni az itteni orultsegekkel!!!! Valaki azt irta (bocsi, hogy nem tudom), hogy ez az egesz ^How are you?^ meg jopofizas csak megjatszas. Nem megjatszas. Es ha az is lenne, hat nem jobb ugy kezdeni a napot, hogy mosolyognak rad, es megkerdezik, hogy vagy. Ha az uzletben kedvesek, segitokeszek. Ha a kutya, amit setaltatsz, vizes kis tappancsaval raugrik egy jarokelore, mire az mosolyog es megnyugtat, hogy semmi gond! Ha nem kapnak fejfajast, ha nem beszelsz tokeletesen angolul, hanem segitenek, kivarjak, kozben mosolyognak. A nyelve is megered ettod az embernek, mas lesz a kozerzete. Egy faraszto nap utan semmire nem vagysz jobban, mint furdeni es aludni, amikor kapsz nehany kedves szot, dicseretet, es arra gondolsz, nem is volt olyan razos ez a nap, nem is vagy annyira faradt. Ezt tapasztalom, komolyan, magamon veszem eszre, ahogy feltoltenek a maguk pzitiv hozzaallasukkal. Es ebbe a ^How are you?^ is belefer. Oszinte, vagy sem - szerez egy jo pillanatot. Oszinteseget, valodi erdeklodest a barataidtol varhatsz. Mert nem csak szerencse, de hozzaallas kerdese is jo baratokat talani. Nekem megadatott. Eleg egy telefon vagy neha osszefutni, egyutt kiengedni a gozt, de tudom, hogy bar messze otthontol, de van kikre szamitanom. Szorakozas? Ki kell fogni. Attol fugg, mennyi energiam van hetvegen szarnyra kapni. Mult szombaton egy barban voltunk egy francia pasi eloadasan. Olyan ulunk es hallgatjuk a zenet - dolog volt. Mert arra volt eronk. Ma megyunk tancolni. Imadok tancolni, hianyozna is, ha itt meg lennek vonva ettol. (Masik szerelmem a szamitogep - draga munkaadoim adtak egy gepet, annyit internetezhetek, amennyit akarok, meg persze, amennyi idom van. Ezt is hianyolnam.) Veszely? Pesten is van veszely! Szorakozas utan azert erdemes taxival hazamenni, ami megfizetheto, es ezrevel szaladgalnak az utcakon, konnyu fogni egyet. Ejjel szinte mar csak taxikat latsz! A toredeket nem irtam le annak, amit itt szeretek es amiert istenien erzem magam. Lehet, hogy csak jo helyre kerultem? Minden esetre, szemely szerint meg teltem meg Amerikaval. (Teszem hozza, egyik baratom mar 5 eve van itt, es ugyanezt mondja, ki tudja, embere es helyzete valogatja)