0.5bit Creative Commons License 2021.09.07 -3 0 3697

"Hont Bandinak kérdése van: ha valaki azt mondja, hogy van 82 ezer aláírása, akkor az miért 34244-et ad le?"

Erre viszonylag egyszerű a magyarázat: Dobrev adta le elsőnek jóval a határidő lejárta előtt. A leadás után tovább gyűjtötték. Karácsony viszont elsőre (ha jól emlékszem keddi napon) bejelentette, hogy neki már megvan a szükséges aláírás.

Egy nappal a kezdés után bejelenti Karácsony, hogy megvan a 20e, de csak szeptember 4-én adja le harmadikként.

Két nappal a kezdés után bejelenti Dobrev, hogy megvan a 20e és agusztus 31-én adja le elsőnek.

"Összegyűlt a szükséges 20 ezer ajánlás Dobrev Klárának is, így indulhat az őszi ellenzéki előválasztáson – erősítette meg a politikus az ATV-nek. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének alig két napra volt szüksége a kellő számú szignó megszerzéséhez.

...

Dobrevnél gyorsabban csak Karácsony Gergelynek lett meg a 20 ezer aláírás: a főpolgármester ezt már hétfőn közölte a Facebook-oldalán."

Forrás: Karácsony Gergely után Dobrev Klárának is összegyűlt a húszezer ajánlás

"A miniszterelnök-jelöltek közül elsőként, még jóval a végső, szeptember 6-i határidő előtt egy héttel a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje, Dobrev Klára adta le az előírt 20 ezernél jóval több, 34 244 aláírást tartalmazó íveit ellenőrzésre, így elsőként őt is vették nyilvántartásba. A második leggyorsabb a Jobbik jelöltje, Jakab Péter volt, aki szeptember 2-án adta le a maga 31 803 ajánlását, melyek ellenőrzésével egy nap alatt végeztek az előválasztási szervek, és ő is hivatalos jelöltté vált.

...

Harmadikként, szeptember 4-én adta le ajánlásait az MSZP–Párbeszéd–LMP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, aki a legtöbb aláírást, 41 513 darabot vitt be, majd ezek ellenőrzése után ő is felkerült a végleges jelölti listára."

Forrás: Előválasztás: mind az öt miniszterelnök-jelölt indulhat, 189 egyéni jelölt is már biztos