Énok könyve: 42: fejezet: 1-3. versek
A bölcsesség lakhelye
1. A Bölcsesség nem talált magának helyet, ahol megállapodhatott volna; ezért az égben vett magának lakást. 2. A Bölcsesség felkelt, hogy lakhelyét az emberek fiai közé tegye. És nem talált lakhelyet: a Bölcsesség visszatért hát önmaga helyére. És helyet foglalt az angyalok között. 3. És az igazságtalanság kiáradt kamráiból: akiket nem keresett, azokat találta, és azokkal maradt, mint az eső a sivatagban és harmat a szomjas földön.
43: fejezet:1- 4. versek.
Az ég további titkai
1.És láttam más villámokat, és a mennyek csillagait, s láttam, amint Ő mindegyiket nevükön nevezi, s azok figyeltek Rá. 2. És láttam az Igazságosság mérlegét, és hogy hogyan mérik meg őket (ti. csillagok) rajta, igaz mérték szerint, fényeik aránya szerint: láttam a terjedelmük széltét és feltűnésük napjait, és forgásuk miként okoz villámlást: és láttam forgásukat az angyalok számai szerint, és mindannyian hűek egymáshoz. 3. És megkérdeztem az angyalt, aki velem volt, aki megmutatta nekem a rejtett dolgokat: 'Mik ezek?’ 4. És válaszolt nekem: ‘A Szellemek Ura megmutatta neked e példázatok jelentését: Ezek a földön lakozó szenteknek nevei, akik hisznek a Szellemek Urának nevében örökkön örökké.'