barbárállat Creative Commons License 2021.09.06 0 0 10842

Én inkább a kisebb deflegmációban látom a megoldást. Az abszintot is delegmátorral, jó hosszú páracsővel, lassan főztem, tehát erős deflegmécóval. Nagyobb deflegmácóból nekem az következne, hogy több dolog marad az üstben. Ami erősen illékony, az a deflegmácó mértékétől függetlenül átjön -lásd metil-alkohol. Kisebb deflegmációval, meg a kevésbé illékony részek is képesek átpárolódni. A főzést elég magas alkoholfokon hagyjuk abba, vagyis aránylag alacsony sisakhőmérsékleten, így inkább arra kéne törekedni, hogy a sisak hő, magasabb legyen a lepárlás végén.

 

Az biztos, hogy a következő abszintot, már deflegmátor nélkül főzöm, és majd nyomom neki, ahogy a csövön kifér. Lehet, majd kipróbálom hogy thumperben főzve a macerátumot, hogy viselkedik.

Előzmény: cloaked (10833)