cloaked Creative Commons License 2021.09.05 0 0 10835

Akkor nem a színezésnél lesz a gond.

 

Egyébként az anetoltól függetlenül, ilyen gazdagon színezett házi abszintból őszintén szólva én még nem ittam igazán jót, a színezés mindig elverte a párlatot, nem érvényesült a jellegzetes "abszintíz", ami az abszint igazi szépségét adja. Az ilyen receptek ideális esetben több év érlelést igényelnének, és/vagy igen extra minőségű hozzávalókat, mert ez igazából a békebeli prémium kategóriás recepteknek felel meg.

A hozzávalókon nem is kell változtatni, de szerintem érdemes lenne a színező fűszerek nagy részét inkább lepárolni az első körrel, és csak a maradék negyeddel-ötöddel színezni. A legjobb kezdő abszint, amit kóstoltam, hasonló receptből készült, de teljesen fehérnek megcsinálva, azaz minden hozzávaló lepárlásra ment.

Előzmény: Old Salt (10834)