gyere a papához Creative Commons License 2021.09.05 0 1 1634

Ez nem neked, (Bárkaépítő), hanem a többieknek szól: én már az Index előtt, a hőskorban, az Internettó kezdetekor itt voltam, úgyhogy ez a kioktatás, az illendő "köszönésről", vicces. és persze azt jelzi, hogy az írója ebben laikus, kezdő, nem ismeri a netes fórumozás szokásait. (Itt nem köszöngetni kell, hanem normálisan, és informatívan beszélgetni.) A másik hozzámszóló inkább csak kötözködött, azzal nem foglalkozom. Trollokat már régóta nem etetek.

És most neked, Bárkaépítő: igen a wootz (ha nem is tradicionális wootz), nehéz ügynek ígérkezik. Az öntése is az, a hőfok, a megfelelő összetétel, és kovácsolása is - ami nagyon nehéz, mert rendkívül kemény anyag. Láttam nem egy, ezzel foglalkozó, vagy próbálkozó embert, akinek egyszerűen összetört az öntete. De van olyan is, aki meg szinte rutinszerűen csinálja - bár ott meg ugye nem tudni, hogy mennyit rontott el. Mindenképpen izgalmas projectnek ígérkezik (én nem szamurájkardot, csak néhány bushcraft kést akarok), meglátjuk, hogy sikerül.

De én úgy vagyok ezzel - legalábbis egyelőre - hogy nem csak az eredményre megyek, hanem maga a folyamat is szórakoztat. Jó dolog a semmiből valamit létrehozni.

Előzmény: Törölt nick (1631)