laca5 Creative Commons License 2021.09.04 -1 4 18785

Szia! Mit jelent az, hogy sokat permetezni nem akarnám? Ha azt, hogy egyáltalán nem, akkor fehérben csak a direkttermők maradnak. Illetve, egy kis tanulással, zöldmunkával, TALÁN az igazi csemege fajtákból is lehet egy-egy rezisztens fajtát választani. Ráadásul a puha állaga egy még nehezebb kérdés. Ma mindenki a ropogósabb, keményebb húsú fajtákat próbálja előállítani. És legyen mindez itthon beszerezhető...

 

A saját, ismert fajtáim közül amit figyelmedbe ajánlanék ezekkel a szempontokkal azok az Éva, Angéla, Fanni, Irsai Olivér. Az első három igényel valamennyi törődést, az Éva és a Fanni ráadásul ropogós is, az Angéla inkább belül puhább. Angélát és a Fannit még zsákolni sem kell, mert a darazsak sem bántják. Az Irsai nagyon megfelelne de kisebb bogyójú. Érezhető a héja, de nem vészes, nagyon finom.

Ami nekem nincs (a nagy magja miatt) a Pölöskei Muskotály, viszont Neked lehet, hogy pont az lenne az ideális. Finom, muskotályos, nem annyira ropogós, de állítólag baromira ellenálló. Van aki permetezés nélkül is megtermeli. Lehet, hogy a darazsak miatt zsákolni kell.

De azt tudd, hogy akkora a magja, hogy még én is éreztem, hogy ennek valóban van. Pedig nem vagyok rá nagyon érzékeny. De az íze amúgy nagyon finom. 

Beszerzésben nem tudok segíteni Győri viszonylatban. Ha külföldi fajtákat is belevesszük a képbe akkor kinyílik a világ, de az egy másik történet.

Csemegeszőlők.hu-n utánanézhetsz a fajtáknak.

Előzmény: Törölt nick (18784)