"dave_dömper és RTpapa is kiemelte a második világháborús utalást a videóban, ezzel kezdenék, és
egyáltalán nem védeni szeretném. :) A videó szövegét nem írtam meg előre, s talán láttátok, hogy
zavarba is jöttem egy picit, amikor ezt kezdtem ecsetelgetni. Így is rengeteg időmet felemészti egy-
egy ilyen videó, az utólagos szerkesztéséről le is mondtam, már jó előre, ezért nem húztam ki ezt a félmondatot."
Tisztelt Barátom :
Amit a II. világháborút megelőző időszakban létrejött és az az alatti időszakban folytatott japán - német kapcsolatokról - együttműködésről röviden mondtál, leginkább amiatt tettem hozzászólásom tárgyává,
mert egyfelől nem éreztem annak szükségét és ide-valóságát egy kifejezetten sport - szakmai - jellegű topikba, mint tömör politikai jellegű hivatkozást. Másrészt a "japán nacionalizmus - nemzeti büszkeség" kérdése és annak összepárosítása a "Háromhatalmi Szerződés" bájos részleteivel, tán nem kifejezetten
ily módon és ezen az eszmei azonosság-alapon kapcsolták egybe a két országot akkoriban. Itt azonban
(és az ebbéli véleményem változatlan, mely szerint ezen célra létezik az Index Fórumon szakmai topik)
nem gondolnám, hogy erről kéne polémiát folytatnunk. Ám, ha valóban érdekel az ebbéli véleményem,
azt szívesen megosztom veled, de inkább privátban, nem itt. Az én privát e mail-címem publikus, meg-adhatom neked (szatmari.andras1@gmail.com) és - ha erre írsz nekem egy rövid üzenetet, és valóban érdekel az ezzel kapcsolatos véleményem, úgy azt egy válasz - mailban szívesen megosztom veled. Az
itt fórumozó többi kollégától meg ezúton kérek szíves elnézést, emiatt a nem-idevaló intermezzo miatt.
Baráti üdvözlettel, András