Csuklósbusz Creative Commons License 2021.09.04 0 0 74165

Megérkezett, kipróbáltam tegnap őt:
https://www.agrokeraruhaz.hu/fukasza-husqvarna-545rx-3533

Lökettérfogat: 45,7 cm3
Furat: 42 mm
Löket: 33 mm
Teljesítmény: 2,1 kW

A katalógus szerint a Stihl FS 460 C-EM 45,68,5 1)2,23Ft 341 990,00 Ft géppel kb azonos tudású.

https://www.stihl.hu/STIHL-term%C3%A9kek/Szeg%C3%A9lyny%C3%ADr%C3%B3k-%C3%A9s-kasz%C3%A1k/0220/Professzion%C3%A1lis-motoros-kasz%C3%A1k.aspx

Tehát az FS460C 341 ezer Ft-os ára helyett megkaptam a gépet 250 ezerért tehát 91 ezer Ft-ot spóroltam.

Első látásra fura volt, mintha műanyag lenne a felakasztója, meg a légszűrő is szerszám nélkül levehető, 3db műanyag pattintós fül tartja, illetve a szórásvédő is egyetlen csavar oldásával leszedhető.

A tank nem az alján helyezkedik el, így egy erősebb leejtés esetén nem lyukad a tank. xd 

Hevedere is macerás, de megéri mert tényleg kényelmes is. Amíg sthilnél a gépen kell arrébbakasztani, itt egész egyszerűen a hevederrel együtt csúsztatható így nekem jobban a kezemre esik. 

Indításhoz követtem a használati útmutatót. Pukkant egyet és nem indult. Aztán rájöttem hogy kikapcsolt szívatóval kell próbálkozni és indult is. 
A gázadagoló retesz nagyon nagy gázt ad neki, felpörög nagyon, gyorsabban ment mint ahogy a bejáratás alatt vágtam vele a füvet, holott kínai kaszáknál épphogy annyi gázt szoktak adni hogy csúszik picit a kuplung. 

Használati írja hogy "Az alapjárati fordulatszám beállítása"  és a "A startgáz-fordulatszám beállítása", ezeket nekem kellene beállítanom vagy jó úgy ahogy jött postán?

Illetve a nyomáscsökkentő szelepet tényleg kell-e mindig használni hideg motornál mint ahogy írják? 

Mert a használati nem teljesen szavahihető, írja hogy a damilfej alá kell két alkatrész, de persze alátét csak a kés alá való leszorító van, azzal összerakva meg nem fasza:

De nélküle meg jó. 

De ilyeneket is ír az user manual:
"Áztassa vízben a fűvágó damilt 2 napig, mielőtt felszereli a termékre. Ezzel megnöveli a fűvágó damil élettartamát."

Használati szerint nincs benne katalizátor, de mégis csak az indításkor füstöl, amúgy szinte nem is érezni a szagát.

Azonkívül hogy több műanyag alkatrész ( légszűrő felfogató, akasztó), illetve a gázkar is elég ócska és lötyögősnek tűnik az fs460-hoz képest erőben és kényelemben már most érzem hogy simán vetekszik vele.  

Tehát köszönöm aki ajánlotta, nem bántam meg, megérte egyenlőre!

Gázadásra rögtön reagál, nemúgy mint az mtronicos stihl. 

Egyedül a közmunkások meg hasonló nemtörődöm kategóriájú embereknek éri meg kipengeti 91 ezerrel többet az azonos tudású sthilre mert ez kissé odafigyelősebb:
Neccesebb az indítása, startgáz kapcsolás, nyomáscsökkentő szelep, gázadásra nem kapcsolja le a szívatót, nem úgy mint a stihl stb, légszűrőtartó kapcsok tuti letörnek ha részegen feszegetik stb.

Tehát nemértő nemodafigyelősöknek tényleg egy mtronicos stihl kell. 

Nekem nagyon megérte, bár még csak két tank ment el, de megtudom szokni a gépet. :-)  Remélem üzemórában is tud vetekedni a az ms460-al. 

Ui:

"Az 545FXT markolatában fűtőegységek találhatók."

Hogyan működik, kipuff gázzal melegíti vagy elektromos úton?