A hosszú áztatás nem gond. A receptben túl sok az a 3 db csillagánizs, 1,5- 2db untig elég. Borókát érdemes még megtolni benne, kb 20g-al. Azért is mondom, hogy kóstolgasd a gineket, mert így kialakulhat a saját stílusod, és tudni fogod, hogy milyen ízt akarsz a tiédben érezni. Nekem a mérvadó a Beefeater. Többre becsülöm, mint a sokkal felkapottabbb Bombayt, vagy Hendrick,set.
A thumperes kérdésedre itt válaszolnék, a pálinkás fórum helyett. Ott ne nagyon számíts használható válaszra, mert nem thumpereznek, és pálinkán kívül, nem is érdekli őket más. De nincs is ezzel baj, mert ezért pálinkás fórum.
Ha nem töltesz a thumperbe semmit, akkor már nem alkalmas egy menetbeni lepárlásra, mert ha a bemenő ág nincs a follyadékszint alatt, és akkor csak slobber boxként tud üzemelni, ami leginkább egy deflegmátorhoz hasonlít.
Thumper töltenek ne pazarold el a tavalyi pálinkát, ha nem tudsz milyen szeszt beletenni, önts bele gyümölcslevet, vagy vizet. Ami nem a legideálisabb, de a lényeg, hogy működni fog. Kár ezen görcsölni.