smena8m
2021.09.04
|
|
0 0
14625
|
Nekem még kicsik a fügéim, és összevissza vannak ültetve a kertben, nem tudnék gazdaságosan én sem egy támrendszert összehozni, ami tartaná a jéghálót. De most lehet lesz új kert és tisza lappal indulok. :-) Arra gondoltam, hogy ha kb 100m2-en kialakítanék egy efféle támrendszert , és lenne jégháló, az megoldás lenne a darázs, a jég és a madárproblémára is. A háló árát én 6-8-10éves felhasználásra néztem, úgy azért jobb az árfekvés. Régen nálunk kb 5évente volt jég. Tavaly már 2x volt, idén eddig 3x. Idén a szőlőm felét ették le a darazsak, a Fügéim felét a Rigók, régebben a darazsak kikezdtek 1-1 fürtöt, fügém meg nem volt...:-) Arra gondoltam, hogy sok bosszankodástól kímélhet meg egy támrendszer és a jégháló, és talán behozná az árát. Sok gyümölcsöt lehetne nevelni támrendszer mellett é a háló alatt (persze nem értek hozzá , mit bírnak metszsben a gyümölcsfák, de vannak fügében is jobban lakítható fajták), ma már sok gyümölcsöst látunk így telepítve, szerintem ez átemelhető a konyhakertekbe is, pláne egy zöldmezős beruházásnál...:-) |
|