Medieval
1999.12.02
|
|
0 0
6
|
(1)
"A lakáshitel kamatok egyoldalú és "alkotmányos" megváltoztatása volt az a látványos törvényhozói döntés, amely jelezte a rendszerváltás természetét, a széles társadalmi rétegek kifosztásának szándékát."
Antidemokratikus szociális demagógia. És ez csak egy a sok közül. Azt nem értem, hogy aki ennyire képben van a pl. a lakáshitelekben, de egy csomó más kérdésben is, az miért kényszerül ilyenekre.
(2)
A lakáshitelek kamatainak emeléséről nem tudom eldönteni, hogy jogilag támadható-e, de egy biztos: erkölcstelen. Pénzügyi indokait viszont értem. Az OTP-t, Magyarország legnagyobb és legértékesebb bankját nem lehetett volna működtetni azok mellett a feltételek mellet. Szóval veszett volna egy-két dolog ezen a döntésen. Egyetértek azzal, hogy párhuzamba állítod a bankkonszolidációt és a lakáshitel-adósok helyzetét. A bankkonszolidáció előtt Magyarországon többször napirenden volt az adóskonszolidáció fogalma is. Abba ennek, sőt elsősorban ennek bele kellett volna férnie. Akkor ma nem állnánk úgy, hogy milliós tartozások halmozódtak fel egy-két százezer forintos hitel miatt.
Kedves csákat!
Tudsz Te, ha akarsz! Hagyd már el a körítést!
Üdv!
Medieval
|
Előzmény: csákat (5)
|
|