0.5bit Creative Commons License 2021.08.29 -1 0 2315

"Érdemes elolvasni ezt a cikket, igaz, egyes itt feltünedező, a végtelenségig leegyszerűsített (mondhatni: lakájmédiás) gondolkodású fideszesek a tizedét sem fogják megérteni."

Néhány napja én is hasonlót feszegettem, hogy nem a legoptimálisabb a fekete öves ellenzéki szavazókra szabni az előválasztást. Igaz akkor le lettem hurrogva.

"Van, aki korrekciónak nevezi, és van, aki 180 fokos fordulatról beszél – a lényeg nem változik: Karácsony Gergely elkezdett az ellenzéki hardcore szavazók szája íze szerint való üzeneteket megfogalmazni. Emlékeztetőül: eddig a tartalmat és stílust tekintve kötéltáncosként egyensúlyo­zott, hogy egyszerre feleljen meg az LMP, a Párbeszéd, az MSZP táborának – illetve azoknak a bizonytalanoknak, akik eldöntik a tavaszi választást, ám az előválasztásra sokkal nehezebben mozgósíthatók, mivel lényegében párt(szimpatizáns)ok birkózásának tekintik. Csakhogy ez a választómegszólítási taktika nem bizonyult kellően hatékonynak: nem hozta lázba az őt támogató három párt támogatóit, sőt."

Forrás: Előválasztás - Tűz a vízzel a levegőért: lesz honnan felemelni Magyarországot

Bár szerintem nem kifejezetten a bizonytalanok számítanak, mert a nagy részük eddig sem és ez után sem megy el szavazni. A választási részvétel 65-70% között szokott mozogni, a bizonytalanok aránya meg 25-30% között. Bár nem lehet egy az egyben megfelelteni a távolmaradókat és a bizonytalanokat, de szerintem nagy az átfedés.

"Szerintem az a baj, hogy az ellenzék a saját "kemény magjának" kapányol, nem pedig szavazókat hódit el a Fidesz-től." (1714)

Amire célszerűbb lenne "lőni" az a nem elkötelett korábbi Fidesz szavazók. Akik elmentek korábbi választásra és most is elmennek, csak most mást támogathaznának.

Viszont sem "light" Fidesz szavazókat sem a bizonytalanokat nem lehet "hardcore" ellezéki üzenetekkel megszólítani. Ez kellene a választási győzelemhez, csak épp nem erre tart az előválasztás.

Előzmény: kígyószisz (2303)