Halihň mindenkinek!
Eddig csak olvasgattam az elöttem lévôket, mert én nem igazŕn az USA-ban vagyok, hanem Québec-ben, ott is egy hihetetlenűl unalmas vŕrosban (140000 lakos) mint egyetemista hŕrom mŕsik barŕtommal. Csatlakozom MickeyKnox-hoz, a közlekedés félelmetesen le van lassětva, a sok rohadt STOP-tŕbla és rŕadŕsul jobbkézszabŕly nincs ilyen keresztezôdésben, eleinte többszôr majdnem kifejeltem a szélvédôt, mire megtanultam mi van. Autňpŕlyŕn 60 éves nagyanyu a CLK Mercijével képes 80 km/h-val menni, ugyanez Mustanggal és egyébb csodŕkkal. A vademberek errefelé a Tuning Hondŕval rendelkezô egyének, ôk is ritkŕk. Nekem sem jött le minek az embereknek itt 1.5-ös motorů autňnŕl nagyobb. Ja, nem ŕrt befizetni a parkolň-büntetést idôben, mrt nekünk 15-rôl 65-re ugrott két hňnap alatt.
Lehet, hogy mŕr emlětették, de félelmetes mértékű pazarlŕs folyik itt minden tekintetben. Oké, hogy a fogyasztŕs mozgatja a gazdasŕgot, de pl. az a mennyiségű papěr amit én egy héten kidobok itt, otthon elég lenne egy évre tüzelni.
Az egyetemi oktatŕs errefelé nem rossz, de nem jobb mint nŕlunk. Kevés gondolkodŕs, sok melň. Az emberek nem nagyon sůlyosak, de pl. sokkal jobban érezni lehet nŕluk, mint az anglofňnoknŕl, hogy idegen vagyok, hidegebbek, zŕrkňzottabak. Viszont nem tapasztaltam errefelé annyira erôsen (fôleg nem Montréalban) a különbözô rasszok szeparŕlňdŕsŕt. Elég sok fekete-fehér, fekete-kěnai, stb. pŕrt lŕttam (nagyon teccik nekem ez a multikulti).
Viszont van itt fekete barŕtunk, aki mondta, hogy szerinte a bôrszěne miatt kinézik, bŕr szerintem ez csak az idegensége miatt van szintén. A tanděj itt asszem 5000CAD/félév (ez nem biztos, én ingyen tanulok itt, csak hallottam valakitôl) és plusz kb 3-400 a könyv, füzet stb.
A mŕsik dolog, ami nem furcsa csak rossz, hogy ha otthoni kajŕt fôzök itteni alapanyagbňl (pl. lecsň, rakott krumpli, stb) az is mŕs izű lesz, vagy ězetlen. És nem raktam bele semmi szintit, adalékot, port...
Kirŕly a biztonsŕg, a kocsit otthagyhatom tŕrva-nyitva bŕrhol, a rendôrök nem basztatnak semmiért csak ha mŕr nagyon muszŕly, normŕlisabbak, itt lŕtszik, hogy sokkal jobb a kapcsolatuk a lakossŕggal mint otthon. Hirtelen ennyi, boccs a hosszůsŕgért.