Törölt nick Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 101

Romaniat nagyon nem ismerem, egyszer voltam csak ott egyetemista koromban, egy nyaron, 70-nyaran, akkoriban sok nyugateuropai egyetem szervezett segitest, no ennek kereteben voltam en is ott, vagy ket hetig, abböl 2-3 nap volt egy kis körutazas, a roman-magyarok :-) szerveztek nekünk, busszal meg vonattal is,  ahol voltunk az egy többsegben magyarok altal lakott terület volt, amire emlekszem az pl hogy egy varat-inkabb kastelyt megneztünk, a neve most nem ugrik be, aztan voltunk egy Prajd? nevü helyen egy sobanyaban, olyan reszben ahol kuraltak leguti betegsegben szenvedö betegeket, mintha  Korond környeken lett volna, az igazgato magyar volt, erre emlekszem, mert en az elegge nyögös akkori magyarommal forditottam, habar a romanok közül sokan kivalloan beszeltek franciaul is, kaptam a ferfitöl ket fekete  tanyert is (olyan gafit szerü, nem egetett- tanyert, meg ma is meg van, van egy dupla konyhank ahol altalaban befözök, no ott vannak), aztan voltunk Gyulafehervaron is, ott volt akkor egy püspökseg is ha jol emlekszem, abban is voltunk,  volt egy hely, ahol hosszu lapos fiokok voltak, azukban a papok regi miseruhai, szenzacios regisegek voltak, mar akkor erdekelt engem az Egyhaz-Vatikan mint intezmeny, kaptam is egy ajanlolevelet, amit par ev mulva Romaban hasznaltam is :-),  Megyesen? es Fogarason is voltunk, szenzacios idök voltak ugye azok amikor meg az ember egyetemista volt :-))

Ah ja, es Kolozsvaron is, amire ma is emlekszem, hogy nagy vitagagyasok voltak a köztereken, es majdnem mindegyikben viragokkal ki volt rakva CPCR? valami Csaucseszku pecsara-t vagy mit jelentett :-), no, akkor talakoztam eletemben elöször es utoljara  szemelyesen  felnött fejjel az un szemelyi kultusszal :-))

(A kasteny mintha valami Peles vagy milyen kastely lett volna, rengeteg fara-fafalra emlekszem, valahol vannak meg fotok is, most nem keresem meg öket. Voltunk egy uton vonaton is, no a vonat eleg regi volt, a kocsik elejen vegen voltak kis fülkek a felszallashoz, a mi vagonunkban elötte valaki uborkat pucolhatott utközben, mert rengeteg uborkahej volt egy helyen :-))), ah a, szivet melengetök voltak azok a magyarok akikkel talalkoztam, legjobban erre a magyar igazgatora emlekszem, szinte minden pillanatban ölelgetni szeretett volna, nem szamitott arra hogy az egyetemistak között egy magyar is volt. )

No, nem offolok tovabb, bocsanat mindenkitöl.

Előzmény: midnight coder (100)