A Magyar Narancs ismerteti ebben a cikkben a Republikon februári jóslatát, miszerint akár 72 egyéni körzetet is vihet az ellenzék.
https://magyarnarancs.hu/belpol/hany-egyeni-mandatumot-szerezhet-az-ellenzek-2022-ben-236073
Én ezt azért nem tartom reálisnak, viszont kiderül a cikkből, hogy a 15 korábban megnyert választókerületen felül (ezek valamennyien ellenzéki győzelemre esélyesek ismét) 37 olyan választókerület van, ahol ugyan fideszes jelölt nyert 2018-ban, de az ellenzék összesített eredménye magasabb volt, mint a Fideszé. Ezeket tehát esélyesnek lehet nevezni.
És nagyjából ki is jött az a szám,42, amit én jósoltam eddig kb, fenntartva, hogy ez csak a 2018-as eredményeken alapul, amitől a következő választás eltérhet.
Ezek között még egy debreceni is van, ott még nem tartunk az ismertetésben, majd meglátjuk, ha odaérünk.
Ők az összes budapesti választókerületet is ide számítják, én csak 16-ot a 18-ból (az egyik szerintem a XVII. kerület mindenképpen, a másik pedig nagy valószínűséggel a XII).
A Republikon szerint viszont van 9 olyan nagyvárosi választókerület, ahol ugyan a fideszes jelölt támogatottsága meghaladta az összellenzékre leadott szavazatot, de úgy vélik, hogy 2018. óta az ellenzék erősödött ezekben a városokban. A lista a cikkben (Szombathely, Hódmezővásárhely köztük van, én is az ellenzéknek számoltam).
Ha ez így bejön, az már 51 (nem biztos, mert sok függ attól is, hogy a Fidesz kit indít), ehhez a Republicon még hozzáadott olyan 11 választókerületet, ahol csak 5 %-nyi volt a különbözet az összellenzék és a Fidesz jelöltjei között. Erről is van lista.
Ez így már elég is lenne, de persze, mindez teljesen megjósolhatatlan.