barbárállat Creative Commons License 2021.08.26 0 0 10803

Agyon főzni, csak energiapocsékolás, és ettől szűkebbre vágni sem érdemes. Helyette inkább, egy eleve semleges ízű cefréből kéne kiindulni. Három főzésnél többet nem érdemes rászánni.

 Én így szoktam:

1. főzés sima üsttel

2. főzés egy vagy két thuperrel finomítva

3. ginfőzés egy thumperrel, már nincs elválasztás, de 50 foknál vége a főzésnek. Így gyakorlatilag kétszer veszek el utópárlatot.

Ez így 6X-os lepárlásnak felel meg. Bőven elég.

 

Üsttel, thumperrel ne is álmodj vodkáról. Amit eltudunk érni, az egy semleges szesz, ami fűszeres italokhoz teljesen megfelel. Ugyan a házi ukrán-orosz vodkafőzők 3 thumperrel működnek, de azzal is távol lennénk az általunk ismert vodkától.

 

Előzmény: nyikto nye (10802)