Szerintem ezzel a narratívával pl. lenézitek a nagymamákat, dédmamákat stb. A nők nem gyengék, max. gyengédek. Több egyéb irodalmat is kéne olvasnod, gondolok itt konkrétan arra, hogy nőkről halott csecsemőkkel, nőkről háború idején. A férfiaknak is kurva nehéz ugyanez, de a nőknek is át kellett élnie. A megesett lányanyák is felnevelték a gyerekeiket. Az alkoholista férfiak nejei is felnevelték a gyerekeiket. A legújabb időkben húszévespinus miatt lekopott apák gyerekeit is felnevelte az anyjuk.
Az eleinknek, akiknek az életét ilyen gyengenő-erősférfi narratívába helyezitek, rohadt nehéz élete volt, sokkal nehezebb, mint ma nekünk, és férfiak-nők egyaránt képesek voltak helyt állni az élet viharában. Nem vagyunk mi nők olyan rejtélyesek és különbözőek, mint azt gondolnád. Leszámítva a genetikánkat, a hormonrendszerünket és a szocializációnkat, pont ugyanolyanok vagyunk, mint a férfiak. Ha kiveszed a nemiségből fakadó különbségeket, akkor ugyanazok a motivációk maradnak (fajfenntartás, önfenntartás), mint a férfiaknál. Neked nem úgy kell(ene) kényeztetni a társadat, amit szerinted és a pirospirulások szerint elvár a nőd, hanem a nőd valódi elvárásaihoz igazítani, amit nyújtani tudsz. És persze, ez kölcsönös kéne legyen, a nődnek is úgy kéne kényeztetni téged egy boldog párkapcsolatban, ahogy az neked jó, és nem úgy, ahogy ő gondolja, hogy jó lesz. Ehhez meg -- ad absurdum! -- beszélgetni kell a nővel és elfogadni, amit mond, valamint nem megkérdőjelezni az érzéseit és a vágyait, hogy azok rendben vannak-e.
De én nem szólok többet ehhez, nagyfiú vagy, el tudod dönteni, hogy mit akarsz. Ha ezt, akkor ezt. :) Ettől még hidd el, hogy a mások útja ugyanolyan jó lehet, és a kékpirulások nem hülyék, csak nem akarják megmondani a nőknek általánosságban, hogy milyenek, nem akarnak hierarchikus kapcsolatokat sosemvolt dicsőmúlt fényezéssel. Nincs egyetemesen érvényes megoldás a nőkre meg a párkapcsolatokra. A te elméletedhez társulnak bizonyos nőtípusok, és szerintem a velük való kapcsolat csak fokozni fogja a csalódásod, ennyit mondtam. Igor értette.