szuperfizikus Creative Commons License 2021.08.25 0 0 1625

"Nem érti a relativisztikus dopplert."

Aki azt állítja, hogy érti, az biztosan hazudik. Vagy igen súlyos problémák vannak a logikájával. 

"Azt képzeli, hogy ugyanúgy a hullámhordozó közeghez képest való mozgás okozza, mint a klasszikus dopplert."

Így is van. Csak mivel ti tagadjátok a hullámhordozó közeg létezését, ezért kellett kitalálni ezt a eszement butaságot a relativisztikus Dopplerről. 

"Sokszor elmagyaráztuk neki, egyik fülén be, a másikon ki."

Pontosan tudom, hogy amit magyaráztok az nem igaz. Nem is lehet igaz a relativizmus szerint, de mivel a Doppler hatás kitűnően működik, csakis a relativitáselméletben lehet a hiba. Már én is többször leírtam. A legegyszerűbb logikával is megérthető. 

A relativitáselméletben csak "időlassulás" létezik. A "relativisztikus" Doppler hatás magyarázatához pedig "időgyorsulás" is kellene. A Doppler hatásnál a megfigyelő távolodása esetén fellépő frekvencia csökkenést még meg lehetne magyarázni az "időlassulással". De a  közeledésekor fellépő frekvencia növekedést semmi esetre sem, mert ehhez "időgyorsulás" kellene, ami a relativitáselmélet szerit sem létezik. Felesleges utánaszámolni, mert már minőségileg sem stimmel. 

A valóságban sem időlassulás, sem időgyorsulás nincsen. A relativisztikus Doppler egy nagy butaság. Persze még ezt is tudtátok űberelni, van még ettől is nagyobb butaság: a "merőleges" Doppler. 

Szegény Christian Doppler, egész biztosan forogna a sírjában, ha a butaságaitokat olvasná. 

Előzmény: újszuper (1623)