KrenAtesz Creative Commons License 2021.08.23 0 0 74092

Sziasztok!

Van egy pajtalelet (de szép állapotú) MTD 790-es gépem, anno behúzóhibásan vettem nagyon olcsón, hogy jó lesz a gazt késsel irtani, de megszűnt a gaz, így nem lett rá szükség. 

Most azonban előszedtem, mondom csak megnézem, mi van vele. Akkorában asszem "megjavítottam" a behúzót (=párszor meghúztam, és megjavult), most kevertem benzint, beletettem, és nagy meglepődésemre pár húzásra indult is. Elsőre leállt pár mp után, majd elkapta, és kicsit dadogósan, de úgy is maradt. Aztán pár mp múlva elkezdett kicsit felpörögni, ekkor átkapcsoltam a kapcsolót 0-ra, és ment tovább... :D

Ezután elkezdett rendesen felpörögni, mondom akkor futás valamiért, amivel le tudom húzni a pipát (tudom, elvileg kézzel se húzna át, de nem akartam most kísérletezni), majd mire a műhelyhez értem (3-4mp) addigra leállt. 

Ahogy gondolkodtam, akkorában lehet, volt vmi régi keverékem, amiből beleöntöttem, nem működött, majd félretettem, és most ugye elpárolgott, de gondolom az olaj ott maradt. 

Kérdésem, hogy a 2T olaj tud "öngyulladni" úgy, hogy elvileg le volt kapcsolva a kapcsoló, mégis ment tovább egy ideig? (tudom, nem dízel..) Nem szeretném, hogy a halálba forogja magát, ha nem muszáj. 

Vagy mi lehetett a gond? :)

Üdv,

Attila