falco Man Creative Commons License 2021.08.19 -2 3 4375

A domináns centerjáték az alapja az egésznek, sok olyan támadás amit a center fejez be, emellett az elzárásokban és kizárásokban is minőséget kell képviselnie az adott játékosnak. Vedekezesben gyors, szoros, rengeteg váltással fűszerezett mozgások, ahol inkább mindig a festék védekezés az elsődleges, nyilván a perimeter védekezés is fontos, de ebben a 3 évben én azt olvastam ki a meccsekbol, hogy a festekben nem szabad semmi esetre sem veszíteni. Emellett a jatekunk alapja mindegyik évben a védekezés, bár tavaly a szezon első feleben ez nem így alakult, de a végére mégis visszatértünk ehhez a szisztémához. Ha a védekezés rendben, akkor indul a tamadas amiben, sok passz, több keresztbe futás és lassabb támadás vezetés szerepel. Mint feljebb írtam sokszor kapják meg a belso játékosok a labdát. Főleg a tavalyi 19/20-as szezonban volt megfigyelheto emellett egy nagyon gyors tranzíciós játék is, amivel pár másodperc alatt rendezodott a csapat és már indultunk is a gyűrű felé. 

Összességében én így jellemezném Gasper rendszerét 3 év alapján, de ugye minden szezonban alakult, formálódott a játék, hozza alakítva az éppen jelen levő külföldi játékosokhoz stílusához, mennyiségéhez és minőségéhez. Ebbe a rendszerbe pedig jól be lettek építve a magyar játékosaink, akik mindegyik évben egyre többet tudtak hozzátenni a csapat eredmenyessegehez.

Előzmény: Pick and Roll (4367)