fargo Creative Commons License 1999.11.29 0 0 97
Nekem a 210 lóerôs T5-ös van, hát mit mondjak, én is többet vártam tôle. Nem mondom, hogy gyengus, de talán a kasztni túl nagy. Mindenesetre a régi 460-asom sokkal fürgébb volt, "csak" 180 lóerô körül mozgott, de 300 kilóval könnyebb volt, és ez nagyon meglátszott. Nem rossz a T5-ös 7.3 mp körüli gyorsulása, de elég lomhán moccan meg. Ha meglódult, akkor azért megy rendesen.

A 2.3-as T5-ös sokkal nyomatékosabb, viszont majd' 50%-kal magasabbak az adó meg biztosítási terhei, s mivel a 2 literes is jól tuningolható, nem éri meg a plusz költséget...

Próbáltam több GLT-t is (2.5 20V, 170 LE), de azok a viszonylag nagy teljesítmény ellenére is rettentô lomhának tűntek. Hiába, ha valaki hozzászokott a turbohoz, azt már nem elégíti ki egy "mezei" motor. Azért nem rossz a GLT sem, sokak szerint az a Volvo egyik legjobban sikerült motorja, de nem szabad tôle azt a vehemenciát elvárni, amit egy feltöltött motor nyújthat.

A GLE-t (2.5 10V 140 LE) kifejezetten gyengének találtam ehhez az autóhoz, öreguras, takarékos vezetésre tervezték.

A turbos motorokat viszont nagyon könnyű tuningolni, én is tervezem a T5-öst kicsit felpaprikázni, az a plusz 100 lóerô jót fog tenni... Meg el is kel.

A V70 AWD-t 2.5-ös soft-turbo motorral árulják, na azt biztos fel lehet nyomatni 350 lóerô fölé. Négykerék-hajtás meg ez a temérdek paci -- érdekes alternatíva :-)

Előzmény: 850 (96)