Egy olimpiába belerokkanna az ország. Addig rendben van, hogy rendezünk egy vizes VB-t, kajak-kenu VB-t, néhány focimeccset az EB-n, különböző nemzetközi kézilabda eseményeket, majd talán egy atlétikai világbajnokságot, de az olimpiához nagyon sok változásra lenne szükség.
Néztem a létesítményeket, a korábbi és a mostani olimpiákon is. Egyszerre rendezik a kézilabda, kosárlabda, röplabda, torna, cselgáncs, asztalitenisz, vívás küzdelmeit, ami mind-mind elég nagy komplexumokban történik. Nekünk nagyjából Budapesten van vagy lesz három-négy olyan, ahol ezeket meg lehetne rendezni ( Papp László, BOK csarnok, némi jóindulattal a Tüske és a most épülő Népligeti új sportcsarnok.) Ezekhez még kellene felhúzni az olimpiára legalább 2-3 minimum a BOK csarnokhoz hasonlót. Nem hiszem, hogy az olimpia után ezeket ki tudnánk használni, hogy visszajöjjön az a kiadás, amit belefeccöltünk.
Amellett korszerűsíteni kellene az úthálózatot, elsősorban az autópályákat. Már olimpia nélkül is nehéz megúszni dugó nélkül a közlekedést, az M6 kivételével az összes autópályán a kerülőutak pedig kritikán aluliak.
Bármennyire is sportszerető egyén vagyok, én biztos nemmel szavazni egy esetleges népszavazáson, ami a hazánkban történő olimpia rendezését illeti.
Nem akarok ebbe politikát belevinni, de olimpiai falu, sportcsarnokok, rendezvényközpontok és az olimpiához szükséges egyéb dolgok helyett, ha van rá keret, inkább az egészségügyet, szociális szférát fejleszteném. Mert van, nem egy olyan kórház, hajléktalan szálló, idősek otthona stb..., ahova, ha bemész, az ember első gondolata az, hogy itt valószínű legutóbb, valami horror filmet forgattak, mert olyan lelakott állapotúak. Sajnos az elmúlt másfél évben pedig láttuk, hogy bármikor jöhet a mostanihoz hasonló helyzet és a meglévő egészségügyi létesítmények kapacitása, felszerelése kevés ahhoz, hogy a problémával felvegyük a harcot. / Az már más lapra tartozik, sajnos a személyzet is nagyon kevés és a jelenlegi kormányunk a most folytatott politikájával sem arra törekszik, hogy növelje az egészségügyi dolgozók számát/
Egyelőre azt mondom az olimpiát hagyjuk meg a nagyoknak, egyelőre ez nem a mi asztalunk.