Magyarorszagon meg mindig olcso a munkaerö, meg a telepiteskor kaptak a külföldi cegek egy rakat ado stb-kedvezmenyt evekre, ezen kivül a szakszervezetek is elegge meg lettek a magyar allam alltal nyirbalva, szoval annak oka volt hogy miert lettek Mo.-ra összeszerelö üzemek telepitve (marmint ami utan a KGST-bedöntese utan magyar gyark mint az autosbuszokat gyarto vallalatok, vagy a teharautokat gyarto magyar vallalatoknak - a konkurencia vegleges kiiktatasa miatt- meg a telephelye is le lett dozerolva, gondolj csepelre, vagy a Hajogyari szigeten levö valoban vilagszinvonalu dolgokat gyarto Magyar hajo-es Darigyarra, a darugyar portaldarui vilagszerte lettek anno eladva, most meg ha jol tudom valami luxus lakotelep örökkel van a Hajogyari Szegeten.
te kinai gazdasagi meg GDP meg a bubanat tudja milyen robbanasrol beszelsz? meg kinai exportnak az egig valo növekedesere? Node Kina Magyarorszagra szallit ruhat, kisgepeket a haztartasba, amik 2 ev alatt szetrohadnak, cipöket amik müanyagbol meg preselt valami papirbol vannak, olyan müanyag zacskokat amik rögtön ha meghuzod lukasak lesznek, ültem vagy 4 eve egy kinai gyartasu buszon Pesten, oszt a söför mögött ket üles sorral a labam nem ert le a padloig, pedig en nem vagyok kicsi, a 168-170-emmel egy közepes magas nö vagyok, vagy ott volt a jo minösegü -mint korabban olvastam- TV-k, valami videoton volt, vagy a jo magyar gyogyszerek, es mi a bubanatot keres Mo.-on kinai bab?
Mostanaban olvastam hogy Matolcsy olvtars volt a nagyfönöke kezdetben a kiprivatizacionak, no a magyar korabbi felvasarlo rendszer rendesen haza lett vagva, a magyar sukkorrepat feldolgozo cukoripar szinten, most vehetsz valami szlovak cikrot, de minek?
Szegeny Anyukam amig nem halt meg, nem volt hajlando csak magyar cikrot venni, oszt volt amikor felhivott mert ketsegbe volt esve hogy nem kap cikrot, oszt kiderült hogy van cukor Pesten, csak akkor eppen nem magyar cukor, vagy volt gyartas, de a szlovak vagy milyen olcsobb volt, es sok üzlet csak azt rendelt.
PS.: okay, Neked mas az allaspontod mint az enyem, ez nem gond, de megitelesem szerint a Fudan telepitese nem a magyar magyarorszagi embereknek az erdeket szolgalja.