Én közben elmentem két helyre konzultációra, és érdekes volt a szitu. Csak az egyiket nevezem meg, ahol jó volt a tapasztalat, és lebeszéltek a műtétről amúgy (spoiler:).
Szóval mindkét helyen női orvos tartotta a konzultációt, a másik (a kicsit "biznisz" szagú helyen) azonnal megállapították, hogy alkalmas vagyok műtétre (az anyajegyek helyei szerintük nem gond), és tudtak volna már augusztusra műtéti időpontot adni, csak egy vérvétel kellett volna, hogy lássák, hogy nincs nagy gebasz, meg gondolom a műtét során beadott érzéstelenítő és a gyógyszerek miatt (mitől kicsit parázok egyébként, nincs tűfóbiám, de nem szeretem, ha nyaktól felfelé szúrkálnak). Kellemes volt amúgy a hangulat, de nem éreztem azt, ami miatt egyébként rájuk bíztam volna magam (vagy csak én vagyok túl válogatós). Megköszöntem, és ennyi. Amúgy nem kellett fizetni a vizsgálatért, szóval csak az időm ment rá.
A másik helyen (ami amúgy kevésbé volt "puccos") jobban kikérdezett a másik orvos (itt is nő volt, az orvos, az egész több, mint egy óráig tartott), és több dologról is beszélt (többek között a korom a gond, és az, hogy nem olyan rég indult a hullás), és az anyajegyek nyomait is feljegyezte valahova, több, mint 20 kis heget számolt le, ami az anyajegyekből visszamaradt, és egyenként be is rajzolta egy lapra, úgy hogy a helyüket is megjelölte, szóval szakmailag sokkal alaposabbak voltak, de ami még jobban meglepett, hogy emberileg is valahogy jobban éreztem magam, mint a másik helyen, nem éreztem, hogy rá akarnak beszélni vmire még picit sem, ami elég hitelessé tette őket, és időpont se lett volna náluk amúgy, csak október elejére, de idáig el se jutottunk, mert egyértelműen lebeszélt a műtétről.
Ez a hely, amit Gabivagyok is kiemelt, a Hairhungary klinika Budán (ezért utólag is köszi), náluk egyébként fizetős volt a konzultáció, de a végére megértettem, hogy miért. Sikoshoz nem mentem el, ez szimplán megérzés.
Szóval meglepő, de a negatív hír, és az egész, ahogyan vizsgáltak, meg emberileg kezeltek, az nagyon tetszett, viszont most meg kell próbálni a hullást lelassítani, amit tudat alatt azért el akartam kerülni.