Törölt nick Creative Commons License 2021.08.13 -2 3 63

Tulajdonképpen miből is áll ez a nyitás?

A nyitas mindig együtt jar egy zarassal is, hiszen magyarorszag egy kicsi orszag, korlatozottak a lehetösegei, es nekem ennek a Fudannak Mo.-ra valo telepitese egyaltalan nem tetszik, es a telepitessel garo kölcsön sem, annak a mamatja sem.

Az en ismereteim szerint a felsöoktatasban Mo.-nak eleg föiskolaja es egyeteme van, tehat minek meg Mo.-ra megegy egyetem, aminek eleg szeles oktatasi profilja van? es akkor meg a terv az is, hogy a Fudan egyetemi tanarjai, docensei, oktatni fognak meg mas magyar egyetemen is.

Magyarazza valaki nekem meg, hogy miert van konkret kifogas a magyar föiskolai-egyetmi oktatas szinvonalaval? En ott nem latok problemat, ha meg nincs szinvonal problema, akkor egyaltalan minek a Fudan Mo.-ra?

A rakfeneje ennek az meg, hogy a Fudan hozza magaval a sajat part-oktatasi know-how-jat, de minek?

Ismereteim szerint a magyar föiskolak-egyetemek europai, vagy vilagszinvonalu kepzest adnak, tehat nincs mit szegyenleni a nivon, ezt az is muatja (sajnos), hogy rengeteg magyar diplomas szerte az Europai Unioba keresett allast maganak, ahhelyett hogy Magyarorszagon maradt volna, de a kepzesük szinvonala szerint rögtön tudtak szerte az EU-ban maguknak jo allasokat kapni.

Es akkor a nyitas masik oldala: a bazaras:

Ma olvastam egy index cikket, amiben az volt, hogy a magyar penzügyminiszter es FIDESZ-alelnök Ur, Varga Migaly Ur azon morfondirozott, hogy Magyarorszagnak ennek az evtizednek a vege fele talan az EU-bol ki kellene lepni, mert szerinte az evtized vege fele Mo.- talan mar un netto befizetö lesz.

Nekem van 100 Eurom arra, hogy ha a FIDESZ-KDNP megnyeri jövöre a valasztast, akkor elökesziti az EU-bol valo kilepeset Magyarorszagnak, oszt be lesz csukva Mo.-kapuja nyugat fele.

A berxit targyalasa is vagy 2-3 evig tartott, mire a jövö evhez szamitassal adott 2-3 evet a kilepesi targyalasokra hozza adjuk, akkor pont amire Mo.-lakosai magukhoz kaphatnanak, Mo. mar kinnt lesz az EU-bol.

PS.: valahol -talan a kormanynak az oldalan vagy 1-2 honapja olvastam ennek a legujabb nemzeti konzultacionak a kerdeseit, no a fele a Soros szidas volt, a fele Brüsselnek a szidasa, meg ha jol emlekszem akkor valami teljes-hatarlezarasrol is volt szo, allitolag azert hogy a ..hm.. bevandorlok/menekültek ne vigyek Mo.-ra a virust be.

Tehat se ki se be?

Ez a jarvany-idöszak meg tartani fog, en nem hiszem hogy a következö 5 evben ennek veglegesen vege lenne, gyakorlatilag a Parlament felhatalmazasa alapjan az Orban-FIDESZ-KDNP kormany a rendkivüli allapotot addig hosszabbithatja meg ameddig akarja, mert mindig lesz egy-ket virusfertözeses beteg, aztan majd ha lemegy a kilepes, akkor utolag lesz megint egy nepszavazas, de amivel mar vissza csinalni a kilepest nem lehet.

Előzmény: Traubi (48)