Nézd, árakról azért nehéz mit mondani, mert ez egy végtelenül sznobok uralta terület, ami azt is jelenti, hogy egy ismert és népszerű eladó/portál felújított, ellenőrzött, "megbízható-esztétikus" műszaki állapotban ötször akkora árért is el tud esetleg adni (ha nem is pillanatok alatt) egy órát, mint amennyiért egy semmiféle referenciával nem rendelkező eladó, a most a képeiden látott, finoman szólva is egytől-egyig komoly felújítást igénylő állapotban - hiábavalóan árulja... Vannak kategóriák, amiket referenciák nélkül gyakorlatilag el sem tudsz adni egyáltalán, vagy ha igen, a vélt piaci ár egyszámjegyű százalékáért...
A pár éve Svájcban neves aukciós ház árverésén - teljesen, és a gyár által felújított, igazolásokkal, referenciákkal ellátott - valami hétmillió svájci frankért elment 1944/45-ös Patek acél karstoppert eredetileg Budapesten adták el, és az Ecserin került elő valami hagyatékból - és ott még először pár százezerért cserélt gazdát - mert akkor és ott nem volt ennél többért rá vevő...
Ezt csak annak érzékeltetésére írtam, hogy ez a terület nem a "benzin áráról" szól, nincsenek kötött árak, tól-ig tartományok vannak, és a szélsőértékek bőven nagyságrendnyi távolságra lehetnek egymástól..
De, hogy írjak konkrétumot is: az IWC szerintem 150-300e között bármit érhet, a Breitlingre ebben az állapotban 2-300 ezret saccolnék (később, felújítva, valami elismertebb kereskedő honlapján majd a duplájáért fog felbukkanni, és talán el is fog kelni annyiért), az arany Juta vékony tokos, ezekben van 6-7g arany, 100 ezernél többre nem érdemes számítani érte, a 8 napos műszerfali óránál látni kellene a szerkezetet, az állapotot - ha rendben van, működik, valami jobb féle werk van benne, akkor mondjuk 30-60 ezer között kb: akármi. Ha az Omega 25mm-es kis női méret - hát, akkor az sajnos nagyon nehéz történet, ha véletlenül kínálnak érte 50 ezret, és nem akarod megtartani, add is oda annyiért... De lehet, hogy 20 lesz végül belőle, meg az is lehet, hogy véletlenül több.
A Cornavinért 5 ezret fogadj el, ha kínálnak, a Doxa-ért 10-et, nem tudnak többet - és ennyiért sem lesz semmiféle tolongás. A többi órára nem is írnék árat, mert "ahogy esik úgy puffan" - az egész kollekcióért sem fognak pár ezernél többet kínálni szerintem, de valószínűbb, hogy egyszerűen érdeklődő sem lesz rájuk - nem nagyon lehet velük mit kezdeni.