nyikto nye
2021.08.12
|
|
0 0
10748
|
Sziasztok.
Eddig még csak hibás, ihatatlan összeöntött stb. pálinkák újrafőzésére használtam a thumpert. Szódabikarbónával íztelenítve. Elég szűk vágással egészen semleges szesz lett. Főleg felület és kézfertőtlenítésre használtam.
Na most, ha ebből a szeszből csinálnék gin-t, kell még egyszer elő párlatot elvenni? A fűszereket beáztattam 40%-s szeszbe. Ezt leszűrve beletehetem a thumperbe, vagy hígítsak rajta?
Ha pálinkát szeretnék főzni thumprrel egy menetben, ebből a szeszből tudok bele tenni, vagy vannak eltéve pálinkafőzésből ep-uk-k. Vagy inkább a cefréből tegyek bele? Annak biztos ugyan az az íze. Gondolom ha ep-up-t teszek bele, nem árt ha ugyan olyan gyümölcsből van, mint amit most főzők. Vagy mennyire megy át a thumperbe levő szesz íze a párlatba? Valahol itt olvastam, hogy akár 80%-s ep is lehet?
Köszi.
|
|