nyikto nye Creative Commons License 2021.08.12 0 0 10748

Sziasztok.


Eddig még csak hibás, ihatatlan összeöntött stb. pálinkák újrafőzésére használtam a thumpert. Szódabikarbónával íztelenítve. Elég szűk vágással egészen semleges szesz lett. Főleg felület és kézfertőtlenítésre használtam.

Na most, ha ebből a szeszből csinálnék gin-t, kell még egyszer elő párlatot elvenni?
A fűszereket beáztattam 40%-s szeszbe. Ezt leszűrve beletehetem a thumperbe, vagy hígítsak rajta?

Ha pálinkát szeretnék főzni thumprrel egy menetben, ebből a szeszből tudok bele tenni, vagy vannak eltéve pálinkafőzésből ep-uk-k. Vagy inkább a cefréből tegyek bele? Annak biztos ugyan az az íze.
Gondolom ha ep-up-t teszek bele, nem árt ha ugyan olyan gyümölcsből van, mint amit most főzők.
Vagy mennyire megy át a thumperbe levő szesz íze a párlatba?  Valahol itt olvastam, hogy akár 80%-s ep is lehet?


Köszi.