Igazság80 Creative Commons License 2021.08.10 0 4 7039

Kifejezetten rosszindulatúnak érzem az itt lévő megnyilvánulásokat, és azt gondolom, hogy ez így nem helyes, tegyük helyessé!

37 sportág volt jelen az olimpián és 12 sportágban top 5 végeztünk, továbbá 9 sportágban érmet szereztünk. 

Az aranyat én is keveslem, több is bennünk volt, illetve van.  De a sportág arányok jók, főleg ha azt nézem, hogy tényleg ilyen hobbisportágak is részt vettek, illetve a Magyarországon tapasztalható Baseball élet sem annyira számottevő, máshol sem, azokat az érmeket előre le lehetett osztani úgy 5 team közt.

A "középhatalom" titulus meg igen is megadható egy olyan nemzetnek, akik rendszeresen az országok felső 4-8 százalékában tud végezni. Lehet jönni Új-Zélanddal meg Kubával (Kuba azért népesebb nálunk)), de akkor én jövök mással, az én listám egy kicsit bővebb lesz, mert ha már van pro akkor legyen kontra is. Nagylelkű leszek, a kifejezetten 3. világbelinek számítókat nem említem, és a nálunk jóval kisebb népességűeket sem.

Azaz pl. India és Indonézia 2 milliárd emberére vetített 2 aranyat még csak meg sem fogom említeni))

Némi tájékoztatás és adatközlés: Magyarország jelenleg népesség alapján a 93. helyen található, az olimpia örökmérlegen meg a 9. helyen.  Egy kis hangyányi felülreprezentáltságot vélek itt felfedezni a rendszerben))

Dél-Korea: 52 milliós lakosság, gazdasági nagyhatalom és szinte úgy végzett, mint mi, de azért előzzük.

Brazília:   csak 1 hajszállal végzett jobban, viszont van erre 213 millió embere, nekünk 9 és fél millió, erre mondják azt hogy különbség.

Chile dupla annyi lakossal érem nélkül távozik. Mexikó 126 M emberrel 4 bronzot csipkedett össze, Törökország 84 millió lakossal 2 arany.  Argentína 46M ember de nincs arany, van azért 3 érem.  Ukrajna 42 M emberrel 1 aranyat talált, igaz majd annyi érmük, mint nekünk. Lengyelek 38M ember és mögöttünk. Spanyolok 47M és simán verve.   Ez nagyon tetszik nekem, az egyik kedvenc: A "bezzegrománok"  dupla annyi emberrel csak 4 érem és egyetlen arany.))  Na ezt még majd megnézem, mert lehet abból is mi hoztunk tán))

Hozzánk hasonló népességű országok:  Belgium 3 arany 7 érem    Görögország: 2 arany és 4 érem 

Csehország 4-4-3   Svédország 3-6-0   Portugália  1-1-2 ez igen tré   Izráel: 2-0-2  náluk ez ünnep, van hogy érem sincs máskor.  Ausztria és Svájc együttesen hozták az érmeink számát, igaz arany csak 4 nekik. 

Igaz ők a téliben jobban tolják, mondjuk én nem szeretem összevonni, mert a téli olimpia annyiból kicsit egysíkú, hogy a versenyszámok feléhez eleve síléc kell, ami értelemszerűen egy spanyol vagy görög,ciprusinak nem igazán fog kelleni , miközben egy finnek meg a túlélése múlhat ezen. A finn a nyárin meg válogathat a sportokból, ha nem strand röplabdázik, még attól küzdősportolhat, stb.

Úgyhogy szóval nem kell kicsinek lenni, meg bujdokolva szégyenkezni, meg ilyen hasonlók, ha USA csak egy tagállamát venném, mondjuk Pennsylvania 12,8 M emberét, úgy már közel sem lennének még a 20 éremhez sem tán, hány Pennsylvaniai érem lehet az amcsikéban vajon? Gyanítom messze a húsztól, aki nagyon unatkozik kinyomozhatná esetleg))...

Előzmény: Erinaceus (7023)