novalusz
2021.08.09
|
|
0 0
18588
|
Termésvédő hálók kapcsán: én is vettem néhány darab hálót a LIDL-ből a meglévő 50 db kertlapos termésvédő háló mellé.
A LIDL-ben vásárolt háló anyaga lágy és két egymástól független behúzó zsinórja van, egyik az egyik végén lóg ki, a másik a másikon. A kettőt egyszerre széthúzva gyönyörűen zár, megkötni is könnyű. Eddig imádom, meddig lesz jó: kiderül.
A kertlapos védőháló maga és a zsinórja is merev, egy behúzózsinór van hozzá, és felülről nálam be-bemásztak a poloskaszagú szilva(?)darazsak. Ezek kb. 3 mm hosszú rovarok, kis helyen beférnek. Vagy alapjáraton is büdösek, vagy egyből berezelnek tőlem, nem tudom, de nem olyanok mint a poloska. Annak a bűzét csak akkor szoktam érezni, ha szétnyomom. Nem akartam poloska szagú szőlőt. Újrakötöttem mindet, de sokat kellett vacakolnom a zárással. Vagy csak nem jöttem rá, hogyan érdemes csinálni. Létráról lugason amúgy sem kényelmes feladat: idén egyszerűen fonállal kötöttem el. Ez jóval gyorsabban ment, remélem beválik. Mert amúgy a háló teszi a dolgát. |
|