Megprobalok mindenkinek válaszolni.
Délután érkeztünk Rómába, még nem sikerült szétnézni a frekventált helyeken.
Pompeiban nem voltak kevesen, nem tudom milyen volt amikor még nem covid. Szerintem a hőség is elűzi az embereket, a napokban még jobban fog emelkedni a hőmérséklet.
Gyerekeknek is jó az olcsóbb antigén teszt, felnőtteknek is. Mi megcsináltattuk gyerekeknek az Ügyfélkaput, így az eesztből mi magunk töltöttük le az eu-s negatív igazolást. Kinyomtattuk, illetve a telefonokra letöltöttük az eeszt applikációt, órán belül fent volt benne a teszt. Attól függetlenül hogy csak kétszeri beoltott mehet múzeumba, és nyugati oltással rendelkező, elfogadják ezt is, lehet nincsenek is tisztában azzal, hogy lehetnek keleti vakcinával beoltottak is. Sokan vannak, az őr leppityenti a QR kódot és csak a zöld pipát nézi. Azt nem tudom hogy az antigén tesztet meddig lehet így használni, lejár valamikor?
Éttermekben nem láttunk ellenőrizni papírokat, mondjuk mi mindig kint ültünk le, amúgy is jobb kint.
Hajón csak hőmérsékletet ellenőriztek, viszont szigorúan betartják a maszkviselést, beltérben, még lépcsőházakban is míg ki nem érnek.
Szó volt hogy a vonatokat is csak beoltottak használhatják, szerencsére ezt elvetették.