oguretz Creative Commons License 2021.08.05 0 0 27136

Üdv jó mesterek! Bográcsban főzött már valaki egyszerűbb söröket? Elsőáldoznék, de akármerről számolgatom az edényeket, a bő 20l bogrács kezd akkora lenni, hogy talán már hunyorogva látom. Ilyen gyanúsan könnyű, zománcozott. Textilpelenkával megoldanám, szerintem a Sernevelés sima IPA receptje lesz az én barátom. Az megvan, hogy komlózás perceire a forralás vége a t0. Gyanús, hogy szereznem kell full pb szerkót, meg szerintem kell egy jó grillhőmérő, lehetőleg jókora, cserélhető szondával, kellően hosszú vezetékkel. Erjesztőedénynek jó lehet a szokásos nagy vödör csappal-kotyogóval? Nem gond a sok levegő fölötte? A pH-beállítást el lehet bliccelni? Muszáj nekem jódteszt? Miért jobb két erjesztővödör? Szabadtűzön nagyon brutális lehet hőfokot szabályozni? Íze vajon belemegy? Tudom, hogy egy állat vagyok, de mit csináljak...