OFF
Na haragudj Dexterer (bar azt mondod nem jossz vissza), de ez a hozzaallas kisse furcsa. Sajnos nekem elegge ismeros. Igaz, csak 13 honapja vagyok itt, de ezalatt eleg sokat tapasztaltam. Ne haragudj, de ez a hozzaallas azokera hasonlit, akik eljottek Mo-rol meg a kommunista idok alatt, es nem tudjak, mi tobb, nem is akarjak tudomasul venni, hogy azota valtozott a vilag. Nekik csak Amerika letezik, amit ugyan szidnak agyba-fobe, egeszen addig, mig egy ilyen tema szoba nem kerul. Akkor aztan Amerika a kanaan, a csucs, stb. Bocs, de az ember egy ido utan elunja ezt, es kifakad
ON
csak ugy szertelenul, a tobbi temahoz: (en Kanadarol tudok csak irni)
- nem tudnak unnepelni, mi tobb, nem tudjak egyes unnepeknek megadni a tiszteletet (dec. 26 - Boxing Day - a bevasarlasi laz csucspontja). Szilveszterkor ejjel egy orakor mar kihalt es csondes volt szinte az egesz varos
- A fiatalok mulyak. Pelda: Nem szep dolog, de mar joparszor elofordult, hogy egy mozifilm premierjen nem akartunk beallni a sor vegere, hanem megvartuk, mig megindul, aztan szepen " bepofatlankodtunk" az elejere. Egy rossz szo nem hangzott el, holott Magyarorszagon (hozzateszem, jogosan) alighanem ugy dobtak volna hatra, hogy a labunk sem eri a foldet
- Az epitoiparban (es sok masban is) szinte csak emigransok dolgoznak. Sokan mondjak, hogy a magyarok 60-70%-a festo. Igaz. Vannak koztuk diplomas, angolul kivalon beszelo emberek is. Miert? Itt nem fogadjak el a magyar (es sok mas) diplomat, de ha innen viszel valamilyen vegzettseget Mo.-ra, az elso helyen, ahova bekopogtatsz, alkalmaznak. A ket oktatas kulonbsegerol esett szo....
Nem tudnak magukkal mit kezdeni. Sokaknak egyetlen szorakozas a vasarlas. Munkaido letelte utan megtelnek a bevasarlokozpontok unatkozo emberekkel
Ami tetszik:
- rendkivul kedvesek, probalnak jo legkort kialakitani egymassal
- sokszor aranyosan tudatlanok (Oh, Magyarorszag, ismerem, Anglia mellett..., stb.)
- reklamalaskor mindig neked van igazad (sokan ki is hasznaljak)
- rengeteget aldoznak a kornyezetre, sport-telepekre, kirandulohelyekre
- nagyon tudnak lelkesedni dolgokert (pl. ujabban az Usa noi foci-valogatott)
lenne meg, de azt majd mas alkalommal